logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

Adviseur Bram van der Steen inspireert

Adviseur Bram van der Steen is in de race voor de titel ‘Meest inspirerende adviseur van Nederland 2024’. Zo’n dertig jaar geleden is Brams vader gestart met advieskantoor Handass. Inmiddels zijn hij en zijn broer mede-eigenaar en sinds kort heet het


  • Oct 03 2024
  • 36
  • 4602 Views
Adviseur Bram van der Steen inspireert

Adviseur Bram van der Steen is in de race voor de titel ‘Meest inspirerende adviseur van Nederland 2024’. Zo’n dertig jaar geleden is Brams vader gestart met advieskantoor Handass. Inmiddels zijn hij en zijn broer mede-eigenaar en sinds kort heet het familiebedrijf Steen Adviesgroep.

“Zie verduurzaming niet als een bedreiging, maar juist als een kans”

Bram van der Steen vertelt het mooie verhaal waarin twee zonen in het bedrijf van hun vader komen werken om het in een later stadium samen met het team voort te zetten. Vader Pieter van der Steen begon het adviesbedrijf HandAss (handel en assurantiën) dertig jaar geleden. Anno 2024 heeft het kantoor een vestiging in Vessem en Middelbeers en is het aangesloten bij RegioBank.

Met de komst van zonen Bram en Tom in het bedrijf is ervoor gekozen de familienaam als bedrijfsnaam te nemen: Steen Adviesgroep. De broers willen het dienstenpakket verbreden en de klanten nog beter helpen door met meer kennis nét dat stapje extra te kunnen zetten. Uit marktonderzoek is gebleken dat al 80% van de klanten binnenkomen via mond-tot-mondreclame en dat wil Bram nog verder versterken. Klanten worden zo ambassadeurs die het advieskantoor aanbevelen bij anderen.

Helpen verduurzamen

In de toekomst willen ze ook een totaalconcept rondom wonen aanbieden, waarbij duurzaamheid bovenaan het lijstje staat. Daarbij wil Brams het onderdeel ‘wonen’ meer begeleiden. Niet alleen op het gebied van verduurzaming, maar ook bij de aan- en verkoop van woningen. Bram wil de kennis en kunde op het gebied van woningverduurzaming zelf in huis hebben en volgt daarom een opleiding tot EPA-adviseur (EnergiePrestatie Adviseur). Daarnaast volgt hij de opleiding tot duurzaamheidsadviseur. Zodra hij die opleiding heeft afgerond, wil hij het huidige klantenbestand benaderen om hen te helpen met verduurzaming. Bram denkt dat juist de adviseur een steentje kan bijdragen om klanten iets meer bewust te maken van hun energielabel en wat zij kunnen doen.

Beluister hier de podcast van Bram van der Steen op Spotify:

Voorafgaand aan elk (advies)gesprek krijgen de klanten van Steen Adviesgroep nu al een vragenlijst toegestuurd, waarin ook verduurzaming ter sprake komt. Daarbij wordt onder andere gevraagd naar de kennis op dit gebied, of de klant verduurzaming wil bespreken en wat hun grootste drijfveer is. Het kantoor ie een samenwerking aangegaan met een duurzaamheidsadviseur die het energielabel van de woning in kaart kan brengen en ook een maatwerkrapport kan opstellen. In dat rapport staan welke maatregelen mogelijk zijn om de woning verder te verduurzamen, inclusief kosten en besparingen.

De tip die Bram andere adviseurs wil meegeven: “Zie het onderwerp verduurzaming niet als een bedreiging, maar juist als een kans. Kijk in je opgebouwde klantenbestand welke woningen nog verbeterd kunnen worden, voor een beter energielabel. Je helpt de klant daar direct mee en je versterkt de klantrelatie. En daarnaast is het een verdienmodel voor jezelf.”

Meest inspirerende adviseur

Voor de verkiezing ‘Meest inspirerende adviseur van Nederland’ is Nationale-Nederlanden in aanloop naar HypoVak voor het derde opeenvolgende jaar op zoek gegaan naar adviseurs die vooroplopen in de transitie van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur.

Beluister hier de podcasts van de vijf genomineerde adviseurs

Met de genomineerde adviseurs is een podcast opgenomen. Een jury kiest uit de vijf goede voorbeelden voor vakgenoten én klanten een winnaar. Die wordt bekendgemaakt op HypoVak, tijdens een feestelijke bijeenkomst om 12:30 uur in de stand van Nationale-Nederlanden.

De winnaar deelt zijn inspirerende verhaal tijdens het plenaire middagprogramma in een interview gesprek met presentator Donatello Piras.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image