logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

CIA lanceert rekruteringsinitiatief in China, Iran en Noord-Korea te midden van toenemende staatsrepressie

Key takeaways De Central Intelligence Agency (CIA) heeft onlangs een nieuw initiatief aangekondigd dat gericht is op het werven van informanten in China, Iran en Noord-Korea. Deze uitbreiding bouwt voort op het succes dat de CIA heeft geboekt met het


  • Oct 04 2024
  • 0
  • 0 Views
CIA lanceert rekruteringsinitiatief in China, Iran en Noord-Korea te midden van toenemende staatsrepressie

Key takeaways

  • De CIA heeft een wervingsinitiatief gelanceerd in China, Iran en Noord-Korea om inlichtingen te verzamelen.
  • Instructies werden gepubliceerd in het Mandarijn, Farsi en Koreaans op verschillende platforms om het contact met potentiële informanten te vergemakkelijken.
  • Het agentschap wil personen binnen deze autoritaire regimes bereiken ondanks de repressie van de staat.

De Central Intelligence Agency (CIA) heeft onlangs een nieuw initiatief aangekondigd dat gericht is op het werven van informanten in China, Iran en Noord-Korea. Deze uitbreiding bouwt voort op het succes dat de CIA heeft geboekt met het werven van Russische informanten.

Om het contact te vergemakkelijken, publiceerde het agentschap instructies in het Mandarijn, Farsi en Koreaans op verschillende platforms, waaronder X, Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn en zelfs het Dark Web. Een woordvoerder van de CIA benadrukte het doel van het agentschap om individuen binnen deze autoritaire regimes te bereiken en benadrukte hun openheid voor samenwerking.

De wervingsstrategie

De woordvoerder merkte ook op dat deze strategie een antwoord is op de escalerende onderdrukking door de overheid en de verscherpte wereldwijde surveillance. Een video in het Mandarijn die op YouTube is geplaatst, geeft richtlijnen voor veilige communicatie met de CIA en raadt het gebruik aan van vertrouwde versleutelde VPN’s of het TOR-netwerk. In de video werd het belang van individuele veiligheid en welzijn benadrukt, terwijl er werd gevraagd om basiscontactinformatie en mogelijk waardevolle inzichten.

Kritiek uit China

De woordvoerder benadrukte dat reacties mogelijk niet onmiddellijk komen en tijd kunnen kosten. De woordvoerder van de Chinese ambassade, Liu Pengyu, bekritiseerde de VS en beschuldigde hen van het voeren van een “systematische en georganiseerde” desinformatiecampagne tegen China. Hij beweerde dat alle pogingen om het vertrouwen van het Chinese volk in de Communistische Partij te ondermijnen onvermijdelijk zouden mislukken.

Inlichtingen verzamelen in beeld

De toegenomen aandacht van de CIA voor het verzamelen van inlichtingen komt voort uit de escalerende samenwerking tussen China, Rusland en Iran, in combinatie met de groeiende regionale militaire invloed van China. Deze landen worden door de Amerikaanse inlichtingendiensten beschouwd als “harde doelen” vanwege hun moeilijk te penetreren regeringen. Het lopende conflict met Israël, het Iraanse nucleaire programma, de sterkere banden met Rusland en de steun aan militante groeperingen baren de VS ook grote zorgen.

Extra wervingsinspanningen

Het kernwapenprogramma van Noord-Korea is een ander belangrijk aandachtsgebied voor de Amerikaanse inlichtingendiensten, samen met beschuldigingen – die zowel door Moskou als Pyongyang worden ontkend – van Noord-Koreaanse wapenleveranties aan Rusland voor de oorlog in Oekraïne. De wervingscampagne van de CIA begon in 2022 met Russischtalige instructies op sociale media. Dit werd gevolgd door video’s in 2023 die gericht waren op potentiële Russische informanten.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image