logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

Regels meenemen studieschuld niet eenduidig

De nieuwe regels voor het meenemen van een studieschuld in de berekening voor de maximale hypotheek zorgen voor verwarring, omdat aanbieders verschillende berekeningswijzen hanteren. De hypotheekshop pleit voor eenduidigere regels op dit vlak om deze


  • Jul 01 2024
  • 31
  • 2650 Views
Regels meenemen studieschuld niet eenduidig

De nieuwe regels voor het meenemen van een studieschuld in de berekening voor de maximale hypotheek zorgen voor verwarring, omdat aanbieders verschillende berekeningswijzen hanteren. De hypotheekshop pleit voor eenduidigere regels op dit vlak om deze onduidelijkheid te voorkomen.

Binnen de nieuwe regels die sinds begin dit jaar gelden, wordt er gerekend met de daadwerkelijke maandlast. “Hoewel dit op het oog helder lijkt, zien we in de praktijk dat er onderscheid is tussen een maandbedrag op basis van hun draagkracht en de werkelijke last die betaald moet worden. Aanbieders hanteren verschillende berekeningswijzen, waardoor de situatie er voor kopers met een studieschuld niet duidelijker op is geworden”, aldus de adviesketen voor hypotheken in een bericht over de ontwikkelingen op de woning- en hypotheekmarkt in de eerste zes maanden van 2024.

Fors meer nieuwbouw

De Nederlandse woningmarkt is in de eerste helft van 2024 aanzienlijk aangetrokken. Zowel het aantal hypotheekaanvragen van starters als van doorstromers noteert een toename van circa 25% ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Bij nieuwbouwwoningen is er zelfs sprake van een verdubbeling, blijkt uit nieuwe cijfers van De Hypotheekshop.

De hypotheekadviesketen noteert eveneens een stijging – van circa 35% –  van bestaande woningeigenaren die hun hypotheek verhogen, vaak voor verbouwing/verduurzaming van de woning. “Bij verbouwingen speelt de krapte op de woningmarkt een belangrijke rol, omdat woningeigenaren niet altijd een geschikte nieuwe woning kunnen vinden en dus kiezen voor een verbouwing van de huidige woning”, aldus De Hypotheekshop in een toelichting.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image