logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Levi Strauss-aandeel daalt door zwakke vraag en herstructureringsinspanningen

Key takeaways Zwakke vraag en herstructureringsinspanningen Het aandeel Levi Strauss daalde met ongeveer 11 procent in de voorbeurshandel na een voorzichtige prognose voor de omzet in het vakantiekwartaal. Dit komt omdat het bedrijf te maken heeft me


  • Oct 05 2024
  • 0
  • 0 Views
Levi Strauss-aandeel daalt door zwakke vraag en herstructureringsinspanningen

Key takeaways

  • Het aandeel Levi Strauss daalde met 11 procent door de zwakke vraag en herstructureringsinspanningen.
  • Het bedrijf is van plan zijn ondermaats presterende merk Dockers te verkopen, in navolging van andere kledingbedrijven.
  • Zwakke prestaties in segmenten zoals groothandel en Dockers hebben invloed op de winst van Levi Strauss voor het hele jaar en de geloofwaardigheid van de omzetgroei.

Zwakke vraag en herstructureringsinspanningen

Het aandeel Levi Strauss daalde met ongeveer 11 procent in de voorbeurshandel na een voorzichtige prognose voor de omzet in het vakantiekwartaal. Dit komt omdat het bedrijf te maken heeft met een zwakkere vraag van retailers, terwijl consumenten hun bestedingspatroon aanscherpen.

Het bedrijf, waarvan de aandelenkoers dit jaar met ongeveer 27 procent is gestegen en voorafgaand aan de beurs werd gewaardeerd op 18,77 dollar, kondigde ook aan dat het van plan is de verkoop van het ondermaats presterende merk Dockers, bekend van kaki en chino’s, te onderzoeken. Deze beslissing weerspiegelt de strategieën van andere kledingbedrijven zoals VF Corp en Nike, die hun productlijnen stroomlijnen en hun relaties met groot- en detailhandelaren aanpassen als reactie op de fluctuerende vraag en de aanhoudende inflatie.

Invloed op winst en omzetgroei

Analisten hebben erop gewezen dat de zwakke prestaties in segmenten zoals groothandel en Dockers van invloed zijn op de jaarwinst van Levi Strauss en de geloofwaardigheid van Levi Strauss voor het bereiken van omzetgroei. De omzet van Dockers daalde in het derde kwartaal met 15 procent. Levi Strauss, dat momenteel bezig is met een ommekeerstrategie, is van plan om prioriteit te geven aan zijn kernactiviteiten in denimkleding.

Ondanks deze uitdagingen blijven sommige analisten optimistisch over de toekomst van Levi Strauss. Ze benadrukken de aanhoudende kracht van de kernactiviteiten van het bedrijf en het potentieel voor de verkoop van Dockers om de financiële positie te verbeteren.

Betere marges en toekomstperspectieven

De marges van Levi Strauss zijn verbeterd dankzij kostenbesparende maatregelen en het afstoten van niet-kernactiviteiten zoals schoenen en het merk Denizen. Dit droeg ertoe bij dat de aangepaste winst over het derde kwartaal de verwachtingen van Wall Street met twee cent overtrof. De verwachte koers-winstverhouding van het bedrijf staat op 14,96 voor de komende 12 maanden, vergeleken met 16,02 voor Ralph Lauren en 27,26 voor Nike.

Analisten erkennen echter ook dat Levi Strauss meer consistentie moet laten zien in de omzetgroei om de langetermijndoelen te halen, wat een belangrijk punt van zorg blijft voor beleggers.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image