logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Ook onderzoek naar volmachten in Brakel, premier Alexander De Croo (Open Vld) weet van niets

In Brakel loopt ook een onderzoek naar het gebruik van volmachten nadat er aangifte is gedaan. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Premier Alexander De Croo (Open Vld), die de verkiezingen in zijn gemeente won, zegt niet op de hoogte te zijn. K


  • Oct 18 2024
  • 40
  • 0 Views
Ook onderzoek naar volmachten in Brakel, premier Alexander De Croo (Open Vld) weet van niets

In Brakel loopt ook een onderzoek naar het gebruik van volmachten nadat er aangifte is gedaan. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Premier Alexander De Croo (Open Vld), die de verkiezingen in zijn gemeente won, zegt niet op de hoogte te zijn.

Key takeaways

  • Een particulier diende een klacht in over volmachten in Brakel. Volgens de burgemeester is er niets aan de hand.
  • Premier De Croo won de verkiezingen als lijsttrekker voor Open Vld. Hij zegt niets af te weten van de situatie.
  • Hij hoopt dat het parket zo snel mogelijk duidelijkheid geeft.

In het nieuws: Er is nu ook een klacht over het ronselen van volmachten in Brakel

  • Het parket van Oost-Vlaanderen kan geen details geven over het onderzoek, maar het zou gaan om een klacht van een particulier, weet VRT NWS. Het ronselen van volmachten is sinds deze verkiezingen verboden. Politici mogen niet actief kiezers aanzetten tot het afgeven van een volmacht.
  • Er lopen al onderzoeken rond het ronselen van volmachten in Ninove, Alken, Veurne en Turnhout. Volgens de huidige burgemeester, Stefaan Devleeschouwer (Open Vld), is er “niets onregelmatig” gebeurd in Brakel. Hij denkt aan politieke motieven van de klachtindiener. “Misschien probeert die de verkiezingsuitslag terug te draaien, maar daar wens ik die persoon veel succes mee”.
  • De Vleeschouwer vermoedt een overreactie: “Misschien heeft de situatie in Ninove voor een domino-effect gezorgd”. Geen vuiltje aan de lucht, volgens hem: “Alle medewerkers aan de verkiezingen en de tellingen hebben in eer en geweten gehandeld”.

De Croo weet van niets

Gehoord: Premier Alexander De Croo krijgt de vraag in de schoot geworpen.

  • De VRT kon De Croo even kort aan de tand voelen in de marge van een EU-top in Brussel. Hij komt uit de lucht gevallen: “Ik weet daar niets over. Ik heb in de media ook gezien dat er een klacht is en ik hoop dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt”. De Croo zegt “geen idee” te hebben of de klacht over zijn partij gaat. “Ik ben in ieder geval door niemand gebeld”, zegt hij.
  • In Brakel wist Open Vld stand te houden. Ondanks een terugval van bijna 11 procentpunt haalden de liberalen 43,2 procent van de stemmen. Dat is goed voor 13 van de 25 zetels, een nipte absolute meerderheid. De Croo trok de lijst voor zijn partij. In de kiescampagne beweerde hij dat hij ook effectief als burgemeester aan de slag gaat als hij zou winnen. “Het is de bedoeling om hier een rol te spelen in een uitvoerend mandaat als de kiezer dat wil”, zei hij daarover.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image