logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

EU Toerisme herstelt volledig in 2023 met onthulling van topbestemmingen

Key takeaways Het jaar van herstel Het jaar 2023 liet een volledig herstel zien van het internationale toerisme na de COVID-19 pandemie, waarbij alle bestemmingen de beperkingen ophieven. De Canarische Eilanden in Spanje, met 83,2 miljoen overnachtin


  • Oct 18 2024
  • 23
  • 3087 Views
EU Toerisme herstelt volledig in 2023 met onthulling van topbestemmingen

Key takeaways

  • De Canarische Eilanden en de Balearen in Spanje en de Adriatische regio in Kroatië voerden de lijst van EU-regio’s op NUTS 2-niveau aan.
  • Deze drie bestemmingen waren samen goed voor 16,4 procent van alle overnachtingen van buitenlandse toeristen in de EU in 2023.
  • 58 van de 231 regio’s met beschikbare gegevens zagen meer overnachtingen door buitenlandse toeristen dan door binnenlandse reizigers.

Het jaar van herstel

Het jaar 2023 liet een volledig herstel zien van het internationale toerisme na de COVID-19 pandemie, waarbij alle bestemmingen de beperkingen ophieven. De Canarische Eilanden in Spanje, met 83,2 miljoen overnachtingen door buitenlandse toeristen, en de Balearen met 61,7 miljoen, voerden de lijst van EU-regio’s op NUTS 2-niveau aan, naast de Adriatische regio van Kroatië, Jadranska Hrvatska, met 80,8 miljoen overnachtingen. Deze drie bestemmingen waren samen goed voor 16,4 procent van alle overnachtingen van buitenlandse toeristen in de EU. Dit meldt Eurostat.

Toeristische hotspots

De top 10 van meest bezochte regio’s werd afgesloten door Catalonië en Andalusië in Spanje, de eilanden Notio Aigaio en Kriti in Griekenland, de hoofdstedelijke regio Ile-de-France in Frankrijk, Veneto in Italië en Tirol in Oostenrijk. Deze populaire bestemmingen zijn samen goed voor meer dan een derde (37,6 procent) van alle overnachtingen van buitenlandse toeristen in de EU in 2023.

Trends in toerisme

In 58 van de 231 regio’s met beschikbare gegevens werden meer nachten door buitenlandse toeristen doorgebracht dan door binnenlandse reizigers. Deze trend was vooral uitgesproken in zeven populaire vakantiebestemmingen, waar meer dan negen op de tien overnachtingen in toeristische accommodaties plaatsvonden: Kriti, Ionia Nisia en Notio Aigaio in Griekenland; Malta; Jadranska Hrvatska in Kroatië; Cyprus; en Tirol in Oostenrijk.

Binnenlands toerisme

De drie EU-regio’s met de meeste binnenlandse toeristen lagen daarentegen allemaal in Frankrijk: Ile-de-France (39,7 miljoen overnachtingen), Rhône-Alpes (38,7 miljoen) en Provence-Alpes-Côte d’Azur (37,8 miljoen). Vier andere Franse regio’s – Languedoc-Roussillon, Aquitaine, Pays de la Loire en Bretagne – behoorden ook tot de 16 EU-regio’s met meer dan 20 miljoen overnachtingen door binnenlandse toeristen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image