logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Iran waarschuwt VN-baas Guterres dat het hard zal terugslaan als Israƫl zou aanvallen

Key takeaways Irans standpunt over Israƫlische agressie De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Abbas Araghchi, gaf een grimmige waarschuwing af aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres, in een telefoongesprek waarin hij verklaarde dat Teheran


  • Oct 18 2024
  • 0
  • 0 Views
Iran waarschuwt VN-baas Guterres dat het hard zal terugslaan als Israƫl zou aanvallen

Key takeaways

  • Iran zal resoluut reageren als Israël een aanval lanceert.
  • Teheran staat klaar om elke Israëlische agressie af te slaan.
  • De Iraanse minister Araghchi roept op tot VN-interventie om de Israëlische acties tegen Libanon en Gaza te stoppen.

Irans standpunt over Israëlische agressie

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Abbas Araghchi, gaf een grimmige waarschuwing af aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres, in een telefoongesprek waarin hij verklaarde dat Teheran vastberaden zou reageren als Israël een aanval zou uitvoeren op Iraans grondgebied. Deze verklaring volgde op een spervuur van ongeveer 200 raketten die Iran op 1 oktober op Israël afvuurde als vergelding voor de dood van sleutelfiguren die banden hebben met Iran, waaronder Hamas-leider Ismail Haniyeh en Hassan Nasrallah, een leider van Hezbollah.

Araghchi’s diplomatieke inspanningen

Araghchi benadrukte dat Iran zich volgens hem inzet voor regionale vrede en veiligheid, maar ook klaar staat om elke Israëlische agressie af te slaan. Tijdens zijn telefoongesprek met Guterres deed hij ook een oproep voor VN-interventie om de acties van Israël tegen Libanon en Gaza te stoppen en de levering van humanitaire hulp aan deze regio’s te vergemakkelijken. Araghchi’s diplomatieke inspanningen reikten verder dan de Verenigde Naties, want hij sprak met de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Noel Barrot, waarbij hij aandrong op een stopzetting van de Israëlische aanvallen op Libanon en waarschuwde voor verdere escalatie door Israël.

Araghchi’s regionale tour

De afgelopen dagen is Araghchi begonnen aan een regionale tournee, waarbij hij landen als Libanon, Syrië, Saudi-Arabië, Qatar, Irak en Oman heeft bezocht in een poging de spanningen te de-escaleren. Zijn reis ging verder naar Jordanië, waar hij een ontmoeting had met de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadi en koning Abdullah II om de voortdurende crisis te bespreken die het gevolg is van het conflict tussen Israël en Hamas, dat zich heeft uitgebreid naar Libanon.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image