logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

Dalende hypotheekrente is de nieuwe trend

De daling van de hypotheekrente die eind juli begon lijkt volgens De Hypotheekshop voorlopig door te gaan. “Als deze trend van kleine verlagingen doorzet. kan de gemiddelde hypotheekrente (10 jaar NHG) over enkele weken met een procentpunt zijn gedaa


  • Sep 19 2024
  • 30
  • 4844 Views
Dalende hypotheekrente is de nieuwe trend

De daling van de hypotheekrente die eind juli begon lijkt volgens De Hypotheekshop voorlopig door te gaan. “Als deze trend van kleine verlagingen doorzet. kan de gemiddelde hypotheekrente (10 jaar NHG) over enkele weken met een procentpunt zijn gedaald ten opzichte van de piek in oktober 2023 (4,57%).”

De renteverlagingen per geldverstrekker zijn op dit moment vaak klein, maar ze volgen elkaar wel in een rap tempo op. “Ongeveer 80% van de geldverstrekkers past momenteel elke twee weken de hypotheekrentetarieven aan”, aldus de hypotheekadviesketen. Komt de rente voor 10 jaar NHG inderdaad op 4,57%, dan was die variant alleen tussen 2014 en 2022 nog lager.

De Hypotheekshop ziet ook het 30-jaarstarief naar beneden gaan, waarbij het scherpste tarief inmiddels onder de 4% is gedoken. De overbruggingsrente ligt nu onder de 5%. “Dat kan een positieve invloed hebben op de doorstroming op de woningmarkt, wat uiteindelijk ook voor starters gunstig is. Door een groter woningaanbod (door verkopen van verhuurders en meer nieuwbouw) en de lagere hypotheekrente zien we een toename van kopers, zowel starters als doorstromers, en een stijging in verbouwingen en echtscheidingen na de zomervakantie. Verduurzaming, het opnemen van overwaarde, en oversluiten blijven vooralsnog beperkt”, aldus De Hypotheekshop.

Keuze renteperiode stabiel

Ondanks de dalingen ziet de hypotheekadviesketen de keuze voor de renteperiode stabiel blijven. “De gemiddelde rentevaste periode is al maanden ongeveer 12,5 jaar. Dit lijkt voorlopig ook niet te veranderen, aangezien het verschil tussen 10 en 20 jaar vast juist groter is geworden het afgelopen jaar. Opvallend is wel dat het 10-jaars tarief nu het 5-jaars tarief nadert en dat sommige geldverstrekkers zelfs een lagere rente voor 10 jaar bieden dan voor 5 jaar.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image