logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Spanningen EU-China lopen op over voorgestelde heffingen op elektrische voertuigen

Key takeaways Het besluit van de Europese Commissie om tarieven te heffen op Chinese elektrische voertuigen kan de betrekkingen tussen China en de EU schaden. Tarieven tot 45 procent zouden de kosten verhogen voor autofabrikanten die voertuigen in he


  • Oct 06 2024
  • 0
  • 0 Views
Spanningen EU-China lopen op over voorgestelde heffingen op elektrische voertuigen

Key takeaways

  • Het besluit van de Europese Commissie om tarieven te heffen op Chinese elektrische voertuigen kan de betrekkingen tussen China en de EU schaden.
  • Tarieven tot 45 procent zouden de kosten verhogen voor autofabrikanten die voertuigen in het EU-blok importeren.
  • China heeft de tarieven veroordeeld als “oneerlijk, niet-conform en onredelijk” en is een WTO-procedure gestart.

Het besluit van de Europese Commissie om tarieven in te voeren voor elektrische voertuigen (EV’s) die in China worden geproduceerd, heeft geleid tot bezorgdheid over mogelijke schade aan de bilaterale betrekkingen en de gedeelde doelstelling om klimaatverandering tegen te gaan. Xinhua, een door de staat gerund persbureau, beweerde dat deze stap een zorgwekkende “diepgewortelde protectionistische impuls” binnen de EU onthult.

Xinhua stelt dat deze tarieven kunnen escaleren tot een schadelijk handelsconflict, met negatieve gevolgen voor zowel de betrekkingen tussen China en de EU als de voortgang van Europa op weg naar zijn groene overgang. Het agentschap pleit voor het opgeven van protectionistische maatregelen ten gunste van verdere onderhandelingen. De beslissing volgt op een toename van de Chinese import van EV’s naar Europa, waardoor sommige binnenlandse fabrikanten hun bezorgdheid uitten over mogelijke verliezen door de concurrentie van goedkopere Chinese EV’s.

Tarieven op elektrische voertuigen

Voorgestelde tarieven, die kunnen oplopen tot 45 procent, zouden de kosten voor autofabrikanten die voertuigen importeren in het EU-blok aanzienlijk verhogen. Het is de bedoeling dat deze tarieven vanaf volgende maand vijf jaar lang worden toegepast. De Commissie rechtvaardigde haar beslissing door te verwijzen naar vermeende oneerlijke Chinese subsidies die na een jarenlang onderzoek aan het licht kwamen. Ondanks dit standpunt gaf de Commissie aan bereid te zijn om verdere gesprekken met Peking aan te gaan.

Vergeldingsmaatregelen

Mogelijke compromissen die worden onderzocht zijn onder andere het vaststellen van minimumverkoopprijzen voor EV’s. Het Chinese ministerie van Handel heeft de voorgestelde tarieven scherp veroordeeld en ze bestempeld als “oneerlijk, niet-conform en onredelijk”. Ze hebben de tarieven formeel aangevochten bij de Wereldhandelsorganisatie. In reactie daarop zijn de Chinese autoriteiten een onderzoek gestart naar de invoer van brandewijn, zuivel en varkensvleesproducten uit de EU, wat door sommigen wordt gezien als vergeldingsmaatregelen. Deze situatie benadrukt de complexiteit van de wereldhandel en de delicate balans tussen het beschermen van binnenlandse industrieën en het bevorderen van internationale samenwerking.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image