logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Vastgoedmarkt China ziet toename in activiteit door stimuleringsmaatregelen van de overheid

Key takeaways De vastgoedmarkt in China zag de laatste weken een toename in activiteit door stimuleringsmaatregelen van de overheid. Meer dan 50 steden namen maatregelen om hun vastgoedmarkt te stimuleren. Bijna 2.000 projecten van meer dan 1.000 vas


  • Oct 06 2024
  • 0
  • 4935 Views
Vastgoedmarkt China ziet toename in activiteit door stimuleringsmaatregelen van de overheid

Key takeaways

  • De vastgoedmarkt in China zag de laatste weken een toename in activiteit door stimuleringsmaatregelen van de overheid.
  • Meer dan 50 steden namen maatregelen om hun vastgoedmarkt te stimuleren. Bijna 2.000 projecten van meer dan 1.000 vastgoedbedrijven namen deel aan promotiecampagnes.
  • De stad Guangzhou hief vorige maand alle beperkingen op huisaankopen op, terwijl Shanghai en Shenzhen plannen aankondigden om de beperkingen op huisaankopen voor niet-lokale kopers te versoepelen.

De vastgoedmarkt in China vertoonde een sterke toename van de activiteit tijdens de recente nationale feestdag, die werd toegeschreven aan de stimuleringsmaatregelen van de overheid die sinds eind september zijn geïmplementeerd. Berichten in de staatsmedia (via Reuters) wijzen op een aanzienlijke toename van het aantal huisbezoeken en verkopen in verschillende steden.

Om de worstelende vastgoedsector te ondersteunen, die voorheen een kwart van de economische output van China voor zijn rekening nam, hebben de autoriteiten het hele jaar door beleid geïntroduceerd zoals verlaagde aanbetalingsratio’s en hypotheekrentes. Tijdens de vakantieperiode die dinsdag begon, meldde de staatszender CCTV een aanzienlijke stijging van het aantal huisbezoeken, wat duidt op een toegenomen interesse van kopers.

Overheid

CCTV meldde verder dat meer dan 50 steden maatregelen namen om hun vastgoedmarkt te stimuleren, terwijl bijna 2.000 ontwikkelingen van meer dan 1.000 vastgoedbedrijven deelnamen aan promotiecampagnes. Het ministerie van Huisvesting en Stedelijke/Rurale Ontwikkeling meldde een jaar-op-jaar stijging van het aantal projectbezoeken van meer dan 50 procent voor de meeste deelnemende ontwikkelingen.

In Shenzhen bleven talloze vastgoedverkoopkantoren de hele nacht operationeel om potentiële kopers aan te trekken. Volgens de 21st Century Business Herald stegen de transactievolumes en het aantal bezichtigingen van onroerend goed aanzienlijk tijdens deze periode, waarbij sommige kopers aanzienlijke afstanden aflegden om beschikbare huizen te bekijken.

Regionale ontwikkelingen

Vorige maand hief de stad Guangzhou in de provincie Guangdong alle beperkingen op huisaankopen op. Tegelijkertijd kondigden Shanghai en Shenzhen plannen aan om de aankoopbeperkingen voor woningen voor niet-lokale kopers te versoepelen en de minimale aanbetalingsratio voor huizenkopers die voor het eerst een huis kopen te verlagen naar minimaal 15 procent. Deze maatregelen volgden op China’s grootste stimuleringspakket sinds de COVID-19 pandemie, bedoeld om de economie nieuw leven in te blazen te midden van deflatoire druk.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image