logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Waymo werkt samen met Hyundai om IONIQ 5 SUV’s te integreren in Robotaxivloot

Key takeaways Waymo, van moederbedrijf Alphabet, heeft een samenwerking aangekondigd met Hyundai om elektrische IONIQ 5 SUV’s te integreren in zijn robotaxi-vloot. Deze voertuigen, die in Georgia worden geassembleerd, worden uitgerust met Waymo


  • Oct 05 2024
  • 38
  • 3434 Views
Waymo werkt samen met Hyundai om IONIQ 5 SUV’s te integreren in Robotaxivloot

Key takeaways

  • Waymo is een samenwerking aangegaan met Hyundai om elektrische IONIQ 5 SUV’s te integreren in zijn robotaxivloot.
  • De voertuigen, die in Georgia worden geassembleerd, zullen worden uitgerust met Waymo’s autonome rijtechnologie en beginnen eind 2025 met tests op de weg.
  • Deze samenwerking loopt vooruit op de verwachte onthulling van een speciaal robotaxi-product door Tesla CEO Elon Musk.

Waymo, van moederbedrijf Alphabet, heeft een samenwerking aangekondigd met Hyundai om elektrische IONIQ 5 SUV’s te integreren in zijn robotaxi-vloot. Deze voertuigen, die in Georgia worden geassembleerd, worden uitgerust met Waymo’s autonome rijtechnologie en beginnen eind 2025 met tests op de weg.

Waymo rijdt momenteel met ongeveer 700 voertuigen door heel de Verenigde Staten en is daarmee het enige Amerikaanse bedrijf dat betaalde robotaxidiensten zonder bemanning aanbiedt. Deze samenwerking met Hyundai komt in de aanloop naar de verwachte onthulling van Elon Musk, CEO van Tesla, van een speciaal robotaxi-product en plannen voor een ride-hailingplatform dat gebruikmaakt van Tesla-voertuigen die niet voor eigen gebruik zijn.

Details partnerschap

Waymo maakt momenteel gebruik van Jaguar Land Rover I-PACE voertuigen van Tata Motors en test zijn technologie met Zeekr EV’s van Geely. Een woordvoerder van Waymo verduidelijkte dat het partnerschap met Hyundai een aanvulling zal zijn op bestaande voertuigplatformen en ze niet direct zal vervangen.

Dit jaar heeft Waymo zijn diensten aanzienlijk uitgebreid. Inwoners van San Francisco hebben nu onbeperkt toegang tot de robotaxiritten en de activiteiten in Phoenix zijn uitgebreid. Daarnaast zijn de servicegebieden uitgebreid naar delen van het schiereiland San Francisco en Los Angeles. De wereldwijde COO van Hyundai Motor, Jose Munoz, toonde zich enthousiast over deze samenwerking en verklaarde dat hun fabriek in Georgia bereid is om een aanzienlijk aantal voertuigen bij te dragen aan de groei van het wagenpark van Waymo One.

Waymo’s betrokkenheid

Ondanks de voortdurende scepsis rond de technologie van autonome voertuigen en de regelgevende controle, bevestigde Alphabet eerder dit jaar zijn betrokkenheid bij Waymo met een geplande meerjarige investering van 5 miljard dollar of 4,5 miljard euro. In augustus meldde Waymo een verdubbeling van het aantal betaalde ritten tot 100.000 per week binnen drie maanden, wat wordt toegeschreven aan de uitbreiding van het verzorgingsgebied en de toegenomen toegankelijkheid.

Het landschap van autonome voertuigen blijft competitief, met bedrijven zoals General Motors’ Cruise (momenteel testen met menselijke veiligheidsbestuurders na een ongeluk in het verleden) en Amazons Zoox (uitbreiding van testen van stuurwielloze voertuigen) die strijden om marktaandeel.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image