logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Singapore versterkt strategie om witwassen tegen te gaan

Key takeaways Versterkt kader tegen witwassen De Singaporese autoriteiten onthulden vrijdag een uitgebreide strategie om het witwassen van geld tegen te gaan. Deze omvat het delen van gegevens tussen instanties, het verwijderen van inactieve bedrijve


  • Oct 05 2024
  • 0
  • 0 Views
Singapore versterkt strategie om witwassen tegen te gaan

Key takeaways

  • De regering van Singapore heeft een uitgebreide strategie onthuld om het witwassen van geld tegen te gaan.
  • Het markeren en uitschrijven van slapende bedrijven, het verbeteren van de gegevensuitwisseling tussen instanties en educatieve programma’s voor bedrijven zullen in de loop van een jaar geleidelijk worden geïmplementeerd.
  • De maatregelen zijn bedoeld om het witwassen van geld te voorkomen en op te sporen en tegelijkertijd de rechtshandhaving te versterken.

Versterkt kader tegen witwassen

De Singaporese autoriteiten onthulden vrijdag een uitgebreide strategie om het witwassen van geld tegen te gaan. Deze omvat het delen van gegevens tussen instanties, het verwijderen van inactieve bedrijven uit de registratie en educatieve programma’s voor bedrijven om verdachte transacties te herkennen. Dit versterkte kader komt voort uit de vorming van een ministeriële commissie die de regelgeving moest herzien na de ontdekking van een omvangrijk witwasnetwerk vorig jaar.

Dit netwerk resulteerde in de inbeslagname van meer dan 2,2 miljard dollar, iets meer dan 2 miljard euro, aan activa en de opsluiting van tien buitenlanders die waren veroordeeld voor het witwassen van enorme bedragen in het Aziatische financiële centrum. Verder werden in augustus twee voormalige bankiers aangeklaagd omdat ze de veroordeelden hadden geholpen met valse documenten.

Meervoudige aanpak om witwassen te voorkomen

Singapore’s veelzijdige aanpak omvat het signaleren en uitschrijven van slapende bedrijven, het verbeteren van gegevensuitwisseling tussen overheidsinstanties en het lanceren van educatieve initiatieven vanaf volgende week voor niet-gereguleerde sectoren zoals autodealers. Deze programma’s zullen bedrijven de kennis bijbrengen om verdachte transacties te herkennen en deze te melden bij de relevante autoriteiten.

De implementatie van deze maatregelen, die bedoeld zijn om het witwassen van geld te voorkomen en op te sporen en tegelijkertijd de rechtshandhaving te versterken, zal geleidelijk over een jaar plaatsvinden. Er zijn al enkele veranderingen doorgevoerd sinds de witwaspraktijken aan het licht kwamen, waaronder wetgeving die het voor rechtshandhavingsinstanties makkelijker maakt om dergelijke overtredingen te vervolgen en een verlaging van de drempel voor casino’s in Singapore om klantenonderzoek uit te voeren. De drempel is verlaagd van 10.000 naar 4.000 Singaporese dollar (omgerekend van bijna 7.000 naar 2.800 euro).

Een verbintenis om de financiële integriteit te handhaven

Indranee Rajah, tweede minister van Financiën en voorzitter van de interministeriële commissie, benadrukte dat de aanbevelingen zorgvuldig zijn afgestemd om het witwassen van geld tegen te gaan zonder legitieme bedrijven onnodig te belasten. Ze erkende dat er een delicate evenwichtsoefening nodig is om ervoor te zorgen dat het systeem niet te laks of te streng is.

Rajah liet weten dat Singapore zijn status als vrije en open economie wil behouden en tegelijkertijd illegale geldstromen wil ontmoedigen. Ze erkende dat er niet één oplossing bestaat om het witwassen van geld tegen te gaan, en stelde dat alle financiële centra en zakencentra gevoelig zijn voor dit risico. Ze beloofde echter vastberaden actie tegen overtreders, inclusief degenen die nieuwe methoden gebruiken voor het witwassen van illegale rijkdom.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image