logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Thailand probeert met man en macht olifanten te redden van overstromingen

Key takeaways Autoriteiten en natuurbeschermers in de Thaise provincie Chiang Mai werken met spoed aan de redding van olifanten, varkens en buffels die door de overstromingen zijn vast komen te zitten. Vice-premier Phumtham Wechayachai meldde dat 117


  • Oct 05 2024
  • 38
  • 0 Views
Thailand probeert met man en macht olifanten te redden van overstromingen

Key takeaways

  • 117 olifanten zijn gered in de Thaise provincie Chiang Mai.
  • Negen olifanten hebben nog hulp nodig om gered te worden van de overstromingen.
  • Zware overstromingen hebben geleid tot 49 doden en duizenden ontheemde huishoudens.

Autoriteiten en natuurbeschermers in de Thaise provincie Chiang Mai werken met spoed aan de redding van olifanten, varkens en buffels die door de overstromingen zijn vast komen te zitten. Vice-premier Phumtham Wechayachai meldde dat 117 olifanten zijn gered, maar dat er nog negen hulp nodig hebben.

Beschermingsinspanningen gaan door

Natuurbeschermer Saengduan Chailert vertelt aan journalisten over de moeilijke situatie, meldt Reuters. Hij vertelde dat een dorp waar de dieren eerder waren ondergebracht nu volledig onder water staat. Het aantal overlevende olifanten blijft onzeker, waardoor verdere reddingspogingen nodig zijn. Op een video die Saengduan, oprichter van het Elephant Nature Park in Chiang Mai, plaatste, is te zien hoe een kudde olifanten door het overstromende water navigeert en hun getrompetter door het getroffen gebied galmt.

De benarde situatie van het nationale dier van Thailand

Eén olifant in de kudde, blind aan beide ogen, worstelt om gelijke tred te houden met de rest. Dit incident benadrukt de benarde situatie van de olifant, het nationale dier van Thailand, dat van oudsher werd gebruikt voor werk, maar nu met uitsterven wordt bedreigd. Terwijl het toerisme de populariteit heeft aangewakkerd, heeft de toenemende bewustwording over hun behandeling geleid tot een toename van het aantal olifanten dat een toevluchtsoord heeft gevonden.

Humanitaire crisis deint uit

Zware overstromingen in het noorden van Thailand sinds augustus hebben geleid tot 49 doden en duizenden ontheemde huishoudens.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image