logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Fitch gaat kredietwaardigheid van Braziliƫ niet verhogen ondanks economische groei

Key takeaways Fitch verwacht dat de kredietwaardigheid van Braziliƫ in de nabije toekomst waarschijnlijk ongewijzigd zal blijven, ondanks een positieve economische groei die de oorspronkelijke prognoses overtreft. Deze voorzichtigheid komt voort uit


  • Oct 05 2024
  • 0
  • 0 Views
Fitch gaat kredietwaardigheid van Braziliƫ niet verhogen ondanks economische groei

Key takeaways

  • De kredietwaardigheid van Brazilië blijft waarschijnlijk ongewijzigd vanwege zorgen over het vermogen van de overheid om de overheidsfinanciën te verbeteren.
  • Fitch verwacht een stijging van het federale primaire tekort tot 1 procent van het BBP in 2025, voordat het iets afneemt tot 0,8 procent in 2026.
  • Ondanks een positieve economische groei die de oorspronkelijke prognoses overtreft, zal de schuldquote van Brazilië naar verwachting stijgen van 77,8 procent dit jaar tot 83,9 procent in 2026.

Fitch verwacht dat de kredietwaardigheid van Brazilië in de nabije toekomst waarschijnlijk ongewijzigd zal blijven, ondanks een positieve economische groei die de oorspronkelijke prognoses overtreft. Deze voorzichtigheid komt voort uit zorgen over het vermogen van de overheid om de overheidsfinanciën zinvol te verbeteren.

Momenteel heeft Brazilië een BB rating van Fitch, twee niveaus onder de investment grade met een stabiel vooruitzicht. Todd Martinez, senior director bij Fitch en gespecialiseerd in overheidsratings voor Noord- en Zuid-Amerika, benadrukte dat er sterkere garanties nodig zijn met betrekking tot de inzet van de regering om primaire overschotten te realiseren voordat een upgrade wordt overwogen.

Ratingverschillen en economische vooruitzichten

Dit standpunt staat in contrast met de recente beslissing van Moody’s om de kredietwaardigheid van Brazilië te verhogen naar slechts één positie onder investment grade. De actie van Moody’s, die wordt weerspiegeld in hun Ba1-langetermijnrating voor emittenten en ongedekte senior obligaties, geeft aan dat er meer vertrouwen is in de grootste economie van Latijns-Amerika, die bijna tien jaar geleden haar lage-risicostatus was kwijtgeraakt.

Fiscale zorgen en economische expansie

Martinez erkende de economische prestaties van Brazilië en overtrof de verwachtingen met een verwachte bbp-groei van 3 procent in 2024, maar benadrukte ook de aanhoudende kwetsbaarheid van de overheidsfinanciën. Hij benadrukte hun impact op het beleggersvertrouwen, de wisselkoersen en uiteindelijk de economische expansie.

Martinez erkende de inspanningen van de regering van president Luiz Inacio Lula da Silva om de fiscale problemen aan te pakken door belastingregels te herzien en loonvrijstellingen te verminderen. Fitch voorspelt echter een stijging van het federale primaire tekort van 0,6 procent dit jaar naar 1 procent van het BBP in 2025, om daarna licht te dalen naar 0,8 procent in 2026.

Schuld/BBP-ratio en Investment Grade Status

Op basis van de verwachte groei- en rentepercentages zou dit traject leiden tot een stijging van de Braziliaanse schuldquote van 77,8 procent dit jaar tot 83,9 procent in 2026. President Lula en zijn economische team streven actief naar het herstel van de investment grade status die in 2015 verloren ging.

Tijdens een bezoek aan New York in september sprak hij met vertegenwoordigers van de drie grootste ratingbureaus over de kredietwaardigheid van Brazilië. Net als Fitch beoordeelt S&P Brazilië momenteel op BB met een stabiele outlook.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image