logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Beleggingstrends per generatie: een blik op Buy-and-Hold strategieën en verder

Key takeaways Beleggers van alle generaties geven de voorkeur aan de buy-and-hold strategie, waarbij de babyboomers met 60 procent de toon aangeven. Generatie X daarentegen vertrouwt met 48 procent het minst op deze benadering. Een opmerkelijke trend


  • Oct 06 2024
  • 8
  • 0 Views
Beleggingstrends per generatie: een blik op Buy-and-Hold strategieën en verder

Key takeaways

  • Babyboomers geven met 60 procent de voorkeur aan de buy-and-hold strategie.
  • Millennials en Gen Z tonen een grotere bereidheid om hun beleggingsstrategieën te diversifiëren.
  • Jongere generaties geven de voorkeur aan nieuwere beleggingsmethoden zoals beleggen in fractionele aandelen (elk 48 procent) en kortetermijnhandel (elk 52 procent).

Beleggers van alle generaties geven de voorkeur aan de buy-and-hold strategie, waarbij de babyboomers met 60 procent de toon aangeven. Generatie X daarentegen vertrouwt met 48 procent het minst op deze benadering. Een opmerkelijke trend komt naar voren wanneer jongere generaties worden vergeleken met oudere: Millennials en Gen Z tonen een grotere bereidheid om hun beleggingsstrategieën te diversifiëren. Deze bevindingen volgen uit een onderzoek van Charles Schwab Modern Wealth in de VS.

Buy and Hold is een investeringsstrategie waarbij beleggers aandelen of activa aanschaffen en deze gedurende een langere periode vasthouden, ongeacht de schommelingen op de korte termijn in de markt. Deze aanpak is gericht op langetermijngroei, waardoor investeerders kunnen profiteren van samengestelde rendementen en transactiekosten kunnen minimaliseren. Historisch gezien hebben geduldige investeerders vaak aanzienlijke rendementen behaald.

Beide jongere generaties tonen een bijzondere affiniteit met nieuwere beleggingsmethoden zoals beleggen in fractionele aandelen (elk 48 procent) en kortetermijnhandel (elk 52 procent). Dit suggereert een comfortniveau met meer dynamische beleggingsbenaderingen. Bovendien neigen zowel Gen Z als Millennials in vergelijking met oudere generaties significant meer naar technologiegedreven strategieën zoals beleggen met een robo-advisor.

Verschillen in beleggingsstrategieën

Robo-adviseurs, geautomatiseerde platforms die algoritmes gebruiken voor portefeuillebeheer, vinden een groter publiek onder jongere beleggers. Dit komt overeen met de toenemende invloed van sociale media op financiële besluitvorming onder Gen Z, waarbij 72 procent bronnen in de sociale media aanhaalt voor financieel advies, vergeleken met lagere percentages onder andere generaties.

Vroeg investeren en rendement samenstellen

Gen Z’s omarming van vroeg beleggen is een andere opmerkelijke trend. Gemiddeld beginnen ze op 19-jarige leeftijd met beleggen, aanzienlijk jonger dan millennials (25), Gen X (32) en babyboomers (35). Deze vroegere start zorgt voor een langere periode van samengesteld rendement, wat mogelijk leidt tot een grotere vermogensopbouw na verloop van tijd.

Business AM verstrekt geen financieel advies. De informatie in dit persbericht en op onze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Beleggen kan risico’s met zich meebrengen, en wij raden aan om bij twijfel een gekwalificeerde financieel adviseur te raadplegen. Hoewel de bevindingen van dit onderzoek interessant zijn en wellicht representatief zouden kunnen zijn voor bredere trends, gaat dit artikel in eerste instantie over beleggingstrends in de Verenigde Staten, niet wereldwijd.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image