logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Luxemburgse regering start publieke discussie over hervorming pensioenstelsel

Key takeaways De Luxemburgse regering heeft een publieke discussie over de hervorming van het pensioenstelsel opgestart. Het hervormingsproces omvat overleg met de sociale partners, een online platform voor burgerbetrokkenheid en analyse door deskund


  • Oct 06 2024
  • 0
  • 3348 Views
Luxemburgse regering start publieke discussie over hervorming pensioenstelsel

Key takeaways

  • De Luxemburgse regering heeft een publieke discussie over de hervorming van het pensioenstelsel opgestart.
  • Het hervormingsproces omvat overleg met de sociale partners, een online platform voor burgerbetrokkenheid en analyse door deskundigen.
  • De uiteindelijke vorm van de hervorming is nog onduidelijk, maar bepaalde door werkgevers voorgestelde oplossingen zijn uitgesloten.

De Luxemburgse regering is een publieke discussie gestart over de hervorming van het pensioenstelsel. Met die resultaten willen ze de toekomst van het stelsel vormgeven voor de zomer van 2024. Dit meerfasenproces, geleid door de minister van Volksgezondheid en Sociale Zekerheid Martine Deprez, is bedoeld om de verwachte uitputting van het pensioenfonds in 18 jaar aan te pakken.

Betrokkenheid burgers

De eerste fase omvat overleg met sociale partners zoals vakbonden OGBL en LCGB, werkgeversgroep UEL, denktank Fondation IDEA en andere belanghebbenden. Deze bilaterale bijeenkomsten, die maandag beginnen en tot november duren, zullen verschillende aspecten van de hervorming behandelen. De regering is van plan om de besproken onderwerpen tegen november openbaar te maken.

Tegelijkertijd is een online platform, Schwätzmat.lu, gelanceerd om meningen van alle burgers te verzamelen, ongeacht hun bijdragestatus. Het platform werkt momenteel in het Frans en Duits en er zijn geen directe plannen voor een Engelse versie. In een tweede fase zal een openbare enquête worden gehouden op basis van de resultaten van de eerste discussies.

Analyse

Deskundigengroepen, waaronder de Kamer van Afgevaardigden, Statec en Liser, zullen de inbreng van zowel de sociale partners als het publiek analyseren. Een uitgebreid rapport met een samenvatting van alle bijdragen zal voor de zomer van 2024 aan het publiek worden gepresenteerd. De regering benadrukt dat dit proces nieuw en ongekend is voor een wetsontwerp. Hoewel de uiteindelijke vorm van de hervorming onduidelijk blijft, heeft de CSV-DP coalitie bepaalde door werkgevers voorgestelde oplossingen uitgesloten, zoals het verhogen van pensioenbijdragen of het verlagen van pensioenuitkeringen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image