logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

AI zorgt voor forse stijging CO2-uitstoot Google

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) - Google heeft vorig jaar aanzienlijk meer broeikasgassen uitgestoten dan in 2022. Dat komt voor een groot deel doordat datacenters veel meer energie verbruikten voor toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI), die

door: nieuws.nl

  • Jul 03 2024
  • 38
  • 3066 Views
AI zorgt voor forse stijging CO2-uitstoot Google

Google heeft vorig jaar aanzienlijk meer broeikasgassen uitgestoten dan in 2022. Dat komt voor een groot deel doordat datacenters veel meer energie verbruikten voor toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI), die veel rekenkracht kosten. Nu Google meer toepassingen van AI op de markt wil zetten, kan het volgens het techbedrijf moeilijker worden om de eigen klimaatdoelen te halen.

De uitstoot van CO2 steeg vorig jaar 13 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Ten opzichte van 2019 ging het zelfs om een 48 procent hogere uitstoot.

“Nu we AI steeds verder integreren in onze producten, wordt het verminderen van de emissies mogelijk uitdagend als gevolg van de toegenomen energievraag voor intensievere AI-berekeningen, en de emissies die te maken hebben met de grotere investeringen in de technische infrastructuur”, schrijft Google in zijn klimaatrapport.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites