logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Gamebedrijf Epic beticht Apple opnieuw van tegenwerking

CARY (ANP/RTR) - Epic Games, maker van de populaire game Fortnite, beschuldigt Apple opnieuw van tegenwerking bij de plannen om een eigen appwinkel voor iPhones en iPads te lanceren. Het conflict tussen de twee bedrijven, die al sinds 2020 met elkaar

door: nieuws.nl

  • Jul 05 2024
  • 37
  • 4556 Views
Gamebedrijf Epic beticht Apple opnieuw van tegenwerking

Epic Games, maker van de populaire game Fortnite, beschuldigt Apple opnieuw van tegenwerking bij de plannen om een eigen appwinkel voor iPhones en iPads te lanceren. Het conflict tussen de twee bedrijven, die al sinds 2020 met elkaar in de clinch liggen, is hiermee weer opgelaaid.

Tot dusver heeft Apple het downloaden van apps buiten de eigen App Store niet toegestaan. Maar onder druk van Europese toezichthouders besloot het concern in maart van dit jaar alsnog de weg vrij te maken voor Epic. Toch blijft Apple dwarsliggen, stelt Epic. Zo zou Apple tot twee keer toe aanvragen voor aanpassingen in het systeem hebben geweigerd. Epic noemt de afwijzingen “willekeurig” en “obstructief” en heeft de Europese Commissie hierover ingelicht.

Apple verwijderde Fortnite in 2020 uit zijn appwinkel nadat Epic had geprobeerd om het betalingssysteem in het systeem van Apple te omzeilen. Apple int een commissie tot 30 procent op aankopen binnen een app. Epic stapte aanvankelijk tevergeefs naar de rechter, maar door aangescherpte Europese regelgeving ging Apple dit jaar alsnog overstag.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites