logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Brussel wil weten of Amazon EU-regels digitale diensten naleeft

BRUSSEL (ANP/RTR) - De Europese Commissie heeft Amazon gevraagd welke maatregelen de Amerikaanse webwinkel heeft genomen om te voldoen aan de wet op de digitale diensten (DSA) die sinds kort van kracht is. Amazon moet de gevraagde informatie voor 26

door: nieuws.nl

  • Jul 05 2024
  • 58
  • 3689 Views
Brussel wil weten of Amazon EU-regels digitale diensten naleeft

De Europese Commissie heeft Amazon gevraagd welke maatregelen de Amerikaanse webwinkel heeft genomen om te voldoen aan de wet op de digitale diensten (DSA) die sinds kort van kracht is. Amazon moet de gevraagde informatie voor 26 juli verstrekken.

De DSA eist van grote technologiebedrijven dat ze meer doen om illegale en schadelijke inhoud op hun platforms aan te pakken. Amazon moet onder meer “gedetailleerde informatie” verstrekken over de advertenties van de webwinkel.

Amazon had bezwaar gemaakt tegen het verscherpte toezicht in Europa, maar werd door het Europees Hof van Justitie in het ongelijk gesteld. Ook bedrijven als Facebook, Apple, Google, TikTok, X en Wikipedia moeten aan de nieuwe regels voldoen.

Als Amazon de gevraagde informatie niet op tijd verstrekt, kan de Europese Commissie het concern een dwangsom opleggen. Ook kan de commissie boetes uitdelen voor “onjuiste, onvolledige of misleidende informatie”.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites