logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

China gaat woekeraars in gokparadijs Macau aanpakken

MACAU (ANP/AFP) - China gaat woekerbedrijven in het gokparadijs Macau aanpakken. Volgens het ministerie van Openbare Veiligheid in Beijing verdienen illegale geldwisselkantoren jaarlijks vele tientallen miljoenen dollars met leningen aan Chinese gokk

door: nieuws.nl

  • Jul 05 2024
  • 30
  • 3467 Views
China gaat woekeraars in gokparadijs Macau aanpakken

China gaat woekerbedrijven in het gokparadijs Macau aanpakken. Volgens het ministerie van Openbare Veiligheid in Beijing verdienen illegale geldwisselkantoren jaarlijks vele tientallen miljoenen dollars met leningen aan Chinese gokkers.

Het schiereiland Macau, dat bekendstaat als het Las Vegas van het Oosten, is de enige plek in China waar gokken legaal is. Maar bezoekers van het Chinese vasteland zijn gebonden aan strenge regels. Zo mogen ze jaarlijks een beperkt bedrag in vreemde valuta omwisselen of in contanten meenemen.

De woekerbedrijven omzeilen deze regels door in Zhuhai – een stad op het vasteland die grenst aan Macau – Chinese yuan om te wisselen in Hong Kong dollars. Smokkelaars zorgen er vervolgens voor dat het geld in handen van Chinese gokkers komt. Door de hoge winsten die zo te behalen zijn, is het aantal woekeraars de laatste tijd snel gestegen, stellen de Chinese autoriteiten.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites