logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Europese financiƫle waakhond wil betere stresstests banken

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Bankautoriteit (EBA), die de controle op de Europese bankensector coƶrdineert, wil dat nationale toezichthouders beter gaan toezien hoe banken stresstests uitvoeren. De stresstests zijn bedoeld om banken beter vo

door: nieuws.nl

  • Jul 05 2024
  • 38
  • 3377 Views
Europese financiƫle waakhond wil betere stresstests banken

De Europese Bankautoriteit (EBA), die de controle op de Europese bankensector coördineert, wil dat nationale toezichthouders beter gaan toezien hoe banken stresstests uitvoeren. De stresstests zijn bedoeld om banken beter voor te bereiden op onvoorziene risico’s.

Dat zegt Isabelle Vaillant, directeur regelgeving en toezichtbeleid van de EBA. De Europese financiële waakhond zal nationale toezichthouders vragen de komende tijd meer aandacht te besteden aan “inconsistenties” in de manier waarop banken hun stresstests uitvoeren.

De laatste stresstests, die elke twee jaar worden uitgevoerd, dateren van vorig jaar. In 2025 moeten nationale toezichthouders volgens de EBA beoordelen of banken “beschikken over realistische en geloofwaardige nood- en herstelplannen die in staat zijn te reageren op ernstige scenario’s, waaronder bijvoorbeeld gewapende conflicten en terroristische aanslagen, grote onrust op de financiële markten of ernstige digitale verstoringen”.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites