logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Koffiebedrijven mogen gezamenlijk capsules recyclen van ACM

DEN HAAG (ANP) - Koffieproducenten mogen samen investeren in sorteermachines waarmee koffiecapsules beter uit afval kunnen worden gehaald. De samenwerking tussen de bedrijven staat niet op gespannen voet met de concurrentieregels, oordeelt de Autorit

door: nieuws.nl

  • Jul 05 2024
  • 45
  • 4902 Views
Koffiebedrijven mogen gezamenlijk capsules recyclen van ACM

Koffieproducenten mogen samen investeren in sorteermachines waarmee koffiecapsules beter uit afval kunnen worden gehaald. De samenwerking tussen de bedrijven staat niet op gespannen voet met de concurrentieregels, oordeelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee had de mededingingswaakhond om toestemming gevraagd voor de samenwerking. De ACM heeft gekeken naar mogelijke risico’s op prijsverhogingen of uitsluiting van concurrenten en ziet geen bezwaren.

“Bedrijven mogen samenwerken om duurzame doelen te halen”, zegt ACM-topman Martijn Snoep. “De Mededingingswet biedt die ruimte ook.” Wel vindt de ACM het belangrijk dat de producenten blijven innoveren om koffiecapsules te verduurzamen.

De meeste koffiecapsules zijn gemaakt van aluminium of plastic. Een groot deel van alle gebruikte koffiecapsules wordt nu weggegooid en verbrand. Negen producenten van koffiecapsules – die 90 procent van de markt vertegenwoordigen – willen daar met de samenwerking verandering in brengen. Het gaat om Jacobs Douwe Egberts, Nestlé, Nespresso, Simon Lévelt, Ahold Delhaize Coffee Company, CAPPAC, Euro Caps, Beyers Koffie en UCC Coffee Benelux.

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is dat zij samen investeren in sorteermachines waarmee afvalverwerkers de cups kunnen scheiden van het overige afval. De afvalverwerkers brengen de capsules vervolgens naar een plek waar ze worden gerecycled.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites