logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Alzheimermedicijn Kisunla goedgekeurd in de VS

INDIANAPOLIS (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Dit is het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressi

door: nieuws.nl

  • Jul 02 2024
  • 64
  • 4552 Views
Alzheimermedicijn Kisunla goedgekeurd in de VS

De Amerikaanse farmaceut Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Dit is het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Het middel donanemab, met de merknaam Kisunla, is bedoeld voor patiënten met vroege Alzheimer. De deskundigen van de Food and Drug Administration steunen unaniem het gebruik van dit medicijn bij deze patiënten. Volgens hen wegen de voordelen van het medicijn zwaarder dan de risico’s. Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere hersenzwelling en hersenbloedingen. Regelmatige scans zijn vereist om deze effecten te monitoren.

In de VS kost het nieuwe middel 695,65 dollar (610 euro) per flacon, wat neerkomt op 32.000 dollar voor een behandeling van twaalf maanden. Het is nog niet bekend of dit middel ook in Nederland beschikbaar komt.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites