logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

Slechts 15% huurders heeft ORV

Slechts 15% van de huurders heeft een ORV tegen 38% van de woningeigenaren. Ook onder zzp’ers is het aandeel mensen (zowel huurders als woningeigenaren) met een ORV-voorziening met 25% relatief laag. Dat blijkt uit consumentenonderzoek dat in opdrach


  • Oct 21 2024
  • 39
  • 4572 Views
Slechts 15% huurders heeft ORV

Slechts 15% van de huurders heeft een ORV tegen 38% van de woningeigenaren. Ook onder zzp’ers is het aandeel mensen (zowel huurders als woningeigenaren) met een ORV-voorziening met 25% relatief laag. Dat blijkt uit consumentenonderzoek dat in opdracht van het Verbond van Verzekeraars.

Het onderzoek is uitgevoerd door Miles Research en er deden 17.000 consumenten aan mee. Het belang van een goed financieel vangnet moet volgens Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, beter onder de aandacht worden gebracht van met name huurders en zelfstandigen.

”Bij de koop van een woning komt dit doorgaans wel aan de orde in het gesprek met een professionele adviseur. Maar huurders met een partner of kinderen moeten hier zelf initiatief nemen. En weinig huurders komen daartoe. Zelfstandigen zijn om een andere reden kwetsbaar. Zij hebben namelijk vaak geen pensioenvoorziening voor nabestaanden, zoals veel werknemers die wel hebben. En daarvan zijn ze zich maar beperkt bewust”, aldus Weurding. Het Verbond van Verzekeraars werkte dit weekend ook mee aan een uitzending van KASSA waarin dit onderwerp ter sprake kwam.

Periodieke financiële APK

Een laagdrempelige en toegankelijk periodieke financiële APK zou volgens Weurding behulpzaam kunnen zijn. “Dat is oorspronkelijk een idee van de AFM en Wijzer in Geldzaken. Het moet nog verder uitgewerkt worden, maar het zou hiervoor een goede oplossing kunnen zijn.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image