logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Wonen

Huizenkoper schuift verduurzaming voor zich uit

De gemiddelde huizenkoper is volgens Martin Hagedoorn, Manager Product & Business Expertise bij Ingage Franchise, momenteel te huiverig om te verduurzamen. In vergelijking met mei merkt hij in juni een afname op in het percentage huizenkopers dat


  • Jun 24 2024
  • 39
  • 2720 Views
Huizenkoper schuift verduurzaming voor zich uit

De gemiddelde huizenkoper is volgens Martin Hagedoorn, Manager Product & Business Expertise bij Ingage Franchise, momenteel te huiverig om te verduurzamen. In vergelijking met mei merkt hij in juni een afname op in het percentage huizenkopers dat verduurzaming meefinanciert in de hypotheek.

Zowel bij starters (-9% op basis van cijfers van HDN) als bij doorstromers (-8%) is die daling te zien. In 2022 en 2023 was er juist sprake van een toename tussen mei en juni. De afname is volgens Hagedoorn opmerkelijk, omdat na de aanpassing van de leennormen per 1 januari van dit jaar het aandeel ‘verduurzamers’ onder huizenkopers juist flink was toegenomen.

Hagedoorn: “Mogelijk speelt de toegenomen onzekerheid rond de aanschaf van zonnepanelen en warmtepompen een rol bij deze daling. De berichtgeving over het overbelaste stroomnet en de terugleverkosten van energiemaatschappijen maken consumenten huiverig om te kiezen voor zonnepanelen. De plannen van het nieuwe kabinet met betrekking tot de afschaffing van de salderingsregeling en de verplichte installatie van een warmtepomp bij vervanging van de cv-ketel versterken dit mogelijk. Hypotheekadviseurs horen momenteel vaker van huizenkopers dat ze de verduurzaming van de woning naar de toekomst doorschuiven. Kopers willen wachten op meer duidelijkheid en op hogere subsidies vanuit de overheid.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image