logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

'Beetlejuice Beetlejuice' is volgens bepaalde mensen "racistisch": Tim Burton reageert

Het is niet de eerste keer dat de regisseur te maken krijgt met zulke kritiek.


  • Sep 19 2024
  • 65
  • 4730 Views
'Beetlejuice Beetlejuice' is volgens bepaalde mensen "racistisch": Tim Burton reageert
Recent was er kritiek op Beetlejuice Beetlejuice vanwege een kus tussen twee acteurs met een groot leeftijdsverschil. Nu hebben sommige kijkers opnieuw problemen met de film, die 'racistisch' zou zijn.Regisseur Tim Burton heeft al heel wat geliefde blockbusters gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Edward Scissorhands, Alice in Wonderland en Charlie and the Chocolate Factory. Hoewel deze films populair zijn, viel het sommige mensen op dat Burton bijna uitsluitend voor witte acteurs kiest.KritiekNu ligt ook Beetlejuice Beetlejuice onder vuur vanwege een specifieke scène. Op een gegeven moment stapt Astrid Deetz (Jenna Ortega) op de 'Soul Train'. Dit is een verwijzing naar de Soul Train-show uit de jaren zeventig, die draaide om R&B, soul en hip-hop muziek. Enkele kijkers hebben hier moeite mee en stellen dat de enige keer dat zwarte mensen in het Beetlejuice-vervolg voorkomen, is om over hen te grappen tijdens de Soul Train-scène. Dit is niet de eerste keer dat Burton iets soortgelijks overkomt.Oogie BoogieDe schurk in de kerstklassieker The Nightmare Before Christmas, Oogie Boogie, werd ook bijna tegengehouden door scriptschrijver Caroline Thompson. Zo zei zij al eerder: "Oogie Boogie is een denigrerende term voor Afrikaanse Amerikanen".
"Ik smeekte om de naam van het personage te veranderen. Ik zei toen nog: "Dit is lelijk en gevaarlijk". Dit maakte echter geen indruk. Dit is vandaag de dag nog steeds het aspect van de film dat mij het meeste tegenstaat".ReactieBurton verdedigde zich al eerder: 'Nu praten mensen hier veel meer over. Ik weet nog toen ik een kind was en 'The Brady Bunch' keek toen alles in een keer politiek correct moest worden. Plotsklaps was er een Aziatisch kind, een zwart kind, etc."
"Ik ben opgegroeid met blaxploitation films. Daar is absoluut niks mis mee, integendeel, dat is super. Maar ik ga dan ook niet klagen en zeggen: "Oké, er moeten wel meer witte mensen in deze films opduiken"."

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image