logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

De nieuwste Stephen King-film wint mooie filmprijs: is 'The Life of Chuck' echt zo goed?

In een keer lijkt de nieuwe film van Mike Flanagan een serieuze Oscar kanshebber.


  • Sep 19 2024
  • 18
  • 4149 Views
De nieuwste Stephen King-film wint mooie filmprijs: is 'The Life of Chuck' echt zo goed?
Stephen King is al decennialang een van de beroemdste schrijvers. Talloze boeken werden al verfilmd. Nu is het de beurt aan The Life of Chuck en deze wordt tot nu toe behoorlijk sterk ontvangen.'The Life of Chuck' is een van de vier novellen in Kings bundel 'If It Bleeds' uit 2020. Het verhaal is tamelijk bijzonder, aangezien het verdeeld is in drie delen. Deze worden in een omgekeerde chronologische volgorde verteld, wat betekent dat het begint met het einde van Chucks leven en eindigt met zijn jeugd. OntvangstHet is een van de meest emotionele en intieme verhalen van King, waarbij hij zijn typische horror- en bovennatuurlijke elementen mengt met diepere, existentiële thema's. Dit blijkt goed in de smaak te vallen, want de verfilming heeft nu al een grote prijs te pakken.The Life of Chuck, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Tom Hiddleston, werd gemaakt door regisseur Mike Flanagan. Hij weet hoe het is om een King-film te maken, want hij verfilmde al eerder Gerald's Game en Doctor Sleep. Voor The Life of Chuck won hij nu de People's Choice Award tijdens het Toronto Film Festival.Goed tekenDit betekent natuurlijk nog niet per se veel, maar de laatste 12 jaar werd de winnaar van deze prijs elke keer genomineerd voor de Oscar van beste film. Drie keer werd de Oscar zelfs gewonnen (12 Years a Slave in 2013, Green Book in 2018 en Nomadland in 2020).
Het lijkt er dus op dat dit weer een nieuwe King-verfilming wordt die de moeite waard is. Dat valt ook te zien aan de cijfers: op dit moment scoort The Life of Chuck een 7,9 op IMDb en een 88% op Rotten Tomatoes. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in Nederland te zien zal zijn.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image