logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

'Sisterhood': deze heerlijke tragikomedie is vanaf nu te zien

Een sprankelend filmdebuut waarin drie vijftienjarige vriendinnen op rigoureuze wijze afrekenen met al te opdringerige jonge mannen.


  • Sep 19 2024
  • 6
  • 3042 Views
'Sisterhood': deze heerlijke tragikomedie is vanaf nu te zien
Nora El Hourch maakt een onvergetelijke indruk met haar energieke speelfilmdebuut Sisterhood. Waar La Haine halverwege de jaren negentig een filmische mijlpaal werd met zijn rauwe, niets verhullende weergave van de raciale spanningen in de Franse banlieues, kan de film van El Hourch hetzelfde doen voor de huidige jonge generatie.Synopsis Amina, Djeneba en Zineb zijn drie vijftienjarige vriendinnen die onafscheidelijk zijn. Ze worden door een aantal jonge klasgenoten weggezet als de gek (Amina), de bruut (Djeneba) en de non (Zineb). Die beledigingen raken hen nauwelijks. Op social media kiezen ze een krachtige en zelfverzekerde omschrijving voor zichzelf: HLM Pussy. HLM staat in Frankrijk voor 'habitation à loyer modéré', een huisvestingsproject voor lage inkomens, en net als dat laatste is het een manier voor tieners om hun seksualiteit in eigen hand te nemen in een omgeving waarin de jongens om hen heen vaak kwade bedoelingen hebben. Als Zineb tijdens een feestje wordt lastiggevallen door Zak, besluiten de meiden actie te ondernemen. Onopgemerkt maken ze een video van Zak's handtastelijkheden en plaatsen die de volgende dag op Instagram onder de accountnaam HLM Pussy. Dan zijn de rapen gaar en komen ze in een stroomversnelling van onbedoelde ontwikkelingen. FeminismeIn de trailer zien we dat deze film aanhaakt aan de #MeToo-beweging en zachtjes aanzet tot een volgende feministische golf.
Sisterhood is vanaf 19 september te zien in het filmhuis.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image