logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

IBM versterkt Enterprise AI met Granite 3.0

Key takeaways IBM versterkt zijn inspanningen op het gebied van ondernemings-AI met de lancering van Granite 3.0, de nieuwste versie van zijn open-source grote taalmodellen (LLM’s). Deze stap maakt deel uit van IBM’s snelle groei in de ge


  • Oct 22 2024
  • 1
  • 0 Views
IBM versterkt Enterprise AI met Granite 3.0

Key takeaways

  • IBM lanceert Granite 3.0, een open-source groot taalmodel op maat gemaakt voor zakelijke behoeften.
  • De nieuwe generatie Granite LLM’s benadrukt de toepasbaarheid in de echte wereld en bevat modellen met verbeterde veiligheidsfuncties, bekend als Granite Guardian 3.0.
  • De prestatiebenchmarks van Granite 3.0 overtreffen toonaangevende modellen van concurrenten zoals Google en Anthropic.

IBM versterkt zijn inspanningen op het gebied van ondernemings-AI met de lancering van Granite 3.0, de nieuwste versie van zijn open-source grote taalmodellen (LLM’s). Deze stap maakt deel uit van IBM’s snelle groei in de generatieve AI-sector, waar het bedrijf al een pijplijn van 1,84 miljard euro heeft opgebouwd. De nieuwe generatie Granite LLM’s legt de nadruk op praktische toepasbaarheid voor bedrijven.

IBM introduceert een reeks modellen die zijn afgestemd op de behoeften van ondernemingen, waaronder opties voor algemene doeleinden met 2 miljard en 8 miljard parameters, evenals Mixture-of-Experts (MoE)-modellen. Deze MoE-modellen zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, wat flexibiliteit biedt voor verschillende use cases. Daarnaast presenteert IBM een nieuwe groep modellen met verbeterde veiligheidsfuncties, Granite Guardian 3.0 genaamd. Deze modellen zijn ontworpen om risico’s te beperken en een verantwoorde inzet van AI te garanderen.

Uitbreiding toegankelijkheid en partnerschappen

De beschikbaarheid van deze modellen reikt verder dan IBM’s eigen watsonX-platform. Ze zijn ook toegankelijk via populaire platforms zoals Amazon Bedrock, Amazon Sagemaker en Hugging Face, waardoor hun bereik en toegankelijkheid wordt vergroot. IBM benadrukt de indrukwekkende prestatiebenchmarks die Granite 3.0 heeft behaald voor verschillende taken, waarbij zelfs toonaangevende modellen van concurrenten als Google en Anthropic zijn overtroffen.

Open-source karakter en collaboratief ecosysteem

IBM benadrukt dat ruwe prestaties niet de enige onderscheidende factor zijn. Ze hebben ook prioriteit gegeven aan veiligheid en vertrouwen door gespecialiseerde “Guardian”-modellen te ontwikkelen om misbruik en het genereren van schadelijke inhoud te voorkomen. Het open-source karakter van Granite 3.0, gelicenseerd onder de Apache 2.0 licentie, onderscheidt het van andere open modellen.

Toekomstvisie en generatief computergebruik

Deze permissieve licentie geeft IBM-partners maximale flexibiliteit om voort te bouwen op de technologie, waardoor een gezamenlijk ecosysteem van AI-oplossingen wordt gestimuleerd. Deze open aanpak versnelt de adoptie van AI door bedrijven en stelt hen in staat om bij te dragen aan de ontwikkeling van dit zich snel ontwikkelende gebied. Vooruitkijkend ziet IBM generative computing als de volgende paradigmaverschuiving in AI.

Investering in Generative Computing

Dit concept houdt in dat computers worden geprogrammeerd met behulp van voorbeelden en aanwijzingen in plaats van expliciete instructies. LLM’s zoals Granite effenen al het pad voor deze revolutie en maken een nieuw paradigma mogelijk waarbij computers leren van gedemonstreerd gedrag. IBM is van plan om zwaar in deze richting te investeren, met als doel om de volgende generatie modellen en frameworks te ontwikkelen die het transformatieve potentieel van generative computing benutten.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image