logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Carrefour stelt onderzoek in naar werkgelegenheidsbeleid in Saoedi-Arabiƫ naar aanleiding van bezorgdheid Amnesty International

Key takeaways Carrefour is een onderzoek gestart naar de arbeidspraktijken bij zijn franchisepartner in Saoedi-Arabiƫ, Majid Al Futtaim (MAF), nadat Amnesty International zijn bezorgdheid hierover had geuit. De mensenrechtenorganisatie meldde dat som


  • Oct 22 2024
  • 25
  • 3113 Views
Carrefour stelt onderzoek in naar werkgelegenheidsbeleid in Saoedi-Arabiƫ naar aanleiding van bezorgdheid Amnesty International

Key takeaways

  • Carrefour is een onderzoek gestart naar de arbeidspraktijken bij zijn franchisepartner in Saoedi-Arabië, Majid Al Futtaim.
  • Werknemers werden geconfronteerd met onderbetaling en buitensporige werktijden, waarbij sommige werknemers werkweken van 60 uur hadden zonder compensatie voor overwerk of aangewezen rustdagen.
  • Een onafhankelijke deskundige is aangesteld om het interne onderzoek naar de behandeling van werknemers en onderaannemers in Saoedi-Arabië te leiden.

Carrefour is een onderzoek gestart naar de arbeidspraktijken bij zijn franchisepartner in Saoedi-Arabië, Majid Al Futtaim (MAF), nadat Amnesty International zijn bezorgdheid hierover had geuit. De mensenrechtenorganisatie meldde dat sommige werknemers van Carrefour/Majid Al Futtaim in Saoedi-Arabië te maken hadden met onderbetaling en buitensporige werktijden.

De resultaten van Amnesty zijn gebaseerd op gesprekken en gegevens van 17 mannen uit Nepal, India en Pakistan die tussen 2021 en 2024 werkzaam waren bij Carrefour-locaties in Riyad, Dammam en Jeddah. Bijna allen waren in dienst van leveranciers die een overeenkomst hadden met Majid Al Futtaim.

Onderzoek aan de gang

In reactie op Amnesty’s rapport heeft Carrefour MAF verzocht intern onderzoek te doen naar de behandeling van werknemers en onderaannemers in Saoedi-Arabië. Om ervoor te zorgen dat de mensenrechtennormen in alle activiteiten van zijn franchisepartner worden nageleefd, heeft Carrefour de reikwijdte van het onderzoek uitgebreid tot alle relevante aspecten. Er is een onafhankelijke deskundige aangesteld om dit onderzoek te leiden.

Beschuldigde schendingen van arbeidswetgeving

In het rapport van Amnesty International wordt beweerd dat arbeiders werden onderworpen aan werkweken van 60 uur, vaak zonder compensatie voor overwerk of rustdagen. Dit zou in strijd zijn met de Saoedische arbeidswet, die de maximale werktijd beperkt tot 48 uur per week.

In eerdere rapporten is gewezen op gevallen van arbeidsmigranten in Saoedi-Arabië die te maken hadden met onbetaalde lonen en slechte leefomstandigheden bij andere bedrijven.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image