logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Zuid-Korea ontbiedt Russische ambassadeur vanwege berichten over Noord-Koreaanse troepeninzet in Oekraïne

Key takeaways Zuid-Korea ondernam actie tegen Rusland na berichten over Noord-Koreaanse betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne. Het land heeft de Russische ambassadeur in Seoel, Georgiy Zinoviev, ontboden en de militaire samenwerking van Pyongyang m


  • Oct 21 2024
  • 38
  • 4116 Views
Zuid-Korea ontbiedt Russische ambassadeur vanwege berichten over Noord-Koreaanse troepeninzet in Oekraïne

Key takeaways

  • Zuid-Korea veroordeelde de militaire samenwerking van Pyongyang met Rusland en eiste een onmiddellijke terugtrekking van de Noord-Koreaanse troepen uit het conflictgebied.
  • De Russische ambassadeur ontkende dat de samenwerking tussen Rusland en Noord-Korea gericht is op de veiligheid van Zuid-Korea en verklaarde dat de samenwerking in overeenstemming is met het internationaal recht.
  • De NAVO heeft een delegatie van Zuid-Korea gevraagd om de alliantie te informeren over deze ontwikkelingen met betrekking tot de inzet van Noord-Koreaanse troepen.

Zuid-Korea ondernam actie tegen Rusland na berichten over Noord-Koreaanse betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne. Het land heeft de Russische ambassadeur in Seoel, Georgiy Zinoviev, ontboden en de militaire samenwerking van Pyongyang met Rusland scherp veroordeeld. De eerste viceminister van Buitenlandse Zaken Kim Hong Kyun eiste een onmiddellijke terugtrekking van de Noord-Koreaanse troepen uit het conflictgebied. Hij benadrukte dat elke actie die de kernbelangen van Zuid-Korea bedreigt, zal worden beantwoord met een krachtige reactie in samenwerking met de internationale gemeenschap.

Zinoviev verklaarde echter op Facebook dat de samenwerking tussen Rusland en Noord-Korea niet gericht is tegen de veiligheid van Zuid-Korea en in overeenstemming is met het internationaal recht. Deze verklaring kwam naar aanleiding van berichten van de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst dat Noord-Korea al is begonnen met het inzetten van vier brigades, bestaande uit ongeveer 12.000 manschappen inclusief speciale troepen, om de Russische invasie in Oekraïne te ondersteunen.

Reactie van de internationale gemeenschap

De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol bestempelde deze betrokkenheid als een ernstige bedreiging voor de veiligheid in de wereld. De militaire samenwerking tussen Noord-Korea en Rusland is geïntensiveerd sinds juni, toen hun leiders een uitgebreid strategisch partnerschapsverdrag ondertekenden dat beide naties verplichtte tot wederzijdse militaire bijstand in geval van een aanval. Vrijdag doken op Telegram niet-geverifieerde video’s op van Noord-Koreaanse soldaten op een Russische militaire basis, die werden gedeeld door pro-Kremlin militaire bloggers.

Onthullingen en tegenclaims

Het Kremlin deed deze video’s eerder af als “nepnieuws”. Poetins woordvoerder, Dmitry Peskov, beweerde maandag dat de Amerikanen en Zuid-Koreanen tegenstrijdige informatie gaven over de Russische inzet van Noord-Koreaanse troepen. Hij beweerde dat Rusland het recht heeft om op alle gebieden betrekkingen te ontwikkelen met zijn naaste buur, Noord-Korea, en dat deze samenwerking niet gericht is tegen derden.

NAVO’s reactie

De NAVO heeft een delegatie van Zuid-Korea gevraagd om de alliantie te informeren over deze ontwikkelingen met betrekking tot de inzet van Noord-Koreaanse troepen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image