logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Tijdwinst en productiviteit omhoog door kunstmatige intelligentie op het werk

Key takeaways Tijdwinst en productief gebruik Uit een recent onderzoek van de Adecco Group blijkt dat werknemers die gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI) dagelijks gemiddeld een uur tijd besparen. Hierdoor kunnen werknemers meer tijd best


  • Oct 21 2024
  • 59
  • 3374 Views
Tijdwinst en productiviteit omhoog door kunstmatige intelligentie op het werk

Key takeaways

  • Werknemers die gebruik maken van AI ervaren een gemiddelde dagelijkse tijdsbesparing van een uur.
  • Werknemers gebruiken de bespaarde tijd voor creatieve inspanningen, strategisch denken of het bereiken van een betere balans tussen werk en privé.
  • Bedrijven moeten prioriteit geven aan voortdurende ontwikkeling van vaardigheden om naast technische vaardigheden ook aanpassingsvermogen te cultiveren.

Tijdwinst en productief gebruik

Uit een recent onderzoek van de Adecco Group blijkt dat werknemers die gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI) dagelijks gemiddeld een uur tijd besparen. Hierdoor kunnen werknemers meer tijd besteden aan creatieve inspanningen, strategisch denken of het bereiken van een betere balans tussen werk en privé. Uit het onderzoek, dat 35.000 personen in 27 toonaangevende economieën omvatte, bleek dat sommige gebruikers zelfs nog grotere besparingen melden: een vijfde beweert dat AI hen dagelijks twee uur bespaart en 5 procent zegt tussen de drie en vier uur te besparen.

Deze tijdbesparingen lijken consistent in verschillende sectoren. Werknemers in de energiesector, nutsbedrijven en schone technologie melden de hoogste besparingen (75 minuten per dag), terwijl werknemers in de lucht- en ruimtevaart en defensie met 52 minuten de laagste besparingen ervaren. Werknemers in de technologiesector besparen gemiddeld 66 minuten, werknemers in de financiële dienstverlening 57 minuten en productiemedewerkers 62 minuten. Denis Machuel, Chief Executive Officer van Adecco Group, benadrukte dat deze eerste bevindingen veelbelovend zijn en erop wijzen dat AI zijn potentieel voor efficiëntieverbeteringen in diverse sectoren waarmaakt.

Toekomst van werk en vaardigheden

Het onderzoek geeft aan dat de tijd die wordt gewonnen met AI voornamelijk wordt gebruikt voor waardetoevoegende activiteiten. Bijna 28 procent van de gebruikers geeft aan de extra tijd te besteden aan creatief werk, 26 procent aan strategisch denken en 27 procent aan het bereiken van een betere balans tussen werk en privé. Er zijn echter aanwijzingen dat niet alle bespaarde tijd productief wordt gebruikt: 23 procent geeft aan dezelfde werklast aan te pakken en 21 procent geeft aan meer persoonlijke activiteiten te ondernemen.

Naast de impact van AI werpt het onderzoek licht op bredere trends die de toekomst van werk vormgeven. Werknemers maken zich steeds meer zorgen over economische omstandigheden en baanzekerheid, ondanks een groeiende voorkeur om bij hun huidige werkgever te blijven – het hoogste retentiepercentage in drie jaar. Hoewel sommige werknemers vrezen dat AI banen kan ontwrichten (13 procent zegt dat ze hun baan kwijtraken door AI), zien veel werknemers ook de voordelen ervan in, zoals meer kansen op de arbeidsmarkt (51 procent) en het leren van nieuwe vaardigheden (46 procent).

Aanpassingsvermogen en voortdurend leren

Het onderzoek benadrukt het belang van het cultiveren van aanpassingsvermogen naast technische vaardigheden. Een selecte groep van goed presterende werknemers overtreft hun collega’s, grotendeels dankzij de sterke steun van de werkgever. Om een breder segment van toekomstige leiders te cultiveren, moeten bedrijven prioriteit geven aan voortdurende ontwikkeling van vaardigheden. Slechts 11 procent van de werknemers beschikt momenteel over het aanpassingsvermogen, de flexibiliteit en de proactieve leerhouding die nodig zijn om te gedijen in dit veranderende landschap.

Bovendien onderstreept het onderzoek het groeiende verlangen naar interne mobiliteit binnen organisaties. 76 procent van de werknemers is van mening dat bedrijven prioriteit moeten geven aan het opleiden van bestaande werknemers voor verschillende rollen voordat ze extern personeel aannemen, een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Slechts 9 procent is echter van plan om bij hun bedrijf te blijven voor omscholingsmogelijkheden.

Gezondheid en welzijn

Tot slot benadrukt het onderzoek het cruciale belang van de geestelijke gezondheid en het welzijn van werknemers in dit tijdperk van snelle veranderingen. 40 procent van de werknemers geeft aan een burn-out te ervaren als gevolg van overwerk, een aantal dat stijgt tot 62 procent onder degenen die zich zorgen maken over de impact van AI en er negatieve gevolgen van ondervinden. Vertrouwen opbouwen en betrokkenheid tonen bij inclusie en duurzame werkpraktijken zijn cruciaal om deze zorgen weg te nemen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image