logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Voor Gent gaat in zee met N-VA, Groen “weigert bestuursakkoord”

In Gent heeft burgemeester Mathias De Clercq (Voor Gent/Open Vld) de knoop doorgehakt. Voor Gent, de kartellijst van Vooruit en Open Vld, gaat inhoudelijke gesprekken opstarten met N-VA. Groen valt na 12 jaar besturen uit de boot. Key takeaways In he


  • Oct 21 2024
  • 40
  • 2957 Views
Voor Gent gaat in zee met N-VA, Groen “weigert bestuursakkoord”

In Gent heeft burgemeester Mathias De Clercq (Voor Gent/Open Vld) de knoop doorgehakt. Voor Gent, de kartellijst van Vooruit en Open Vld, gaat inhoudelijke gesprekken opstarten met N-VA. Groen valt na 12 jaar besturen uit de boot.

Key takeaways

  • Voor Gent gaat verder onderhandelen met N-VA, de gesprekken met Groen stoppen.
  • Groen zegt echter verder te willen onderhandelen. Lijsttrekker Hafsa El-Bazioui zegt open te staan voor gesprekken om een progressief beleid te voeren.
  • Volgens haar is Voor Gent met een ’te nemen of te laten’-voorstel gekomen waar Groen zich niet in kon vinden.

In het nieuws: Voor Gent start verdere gesprekken op met N-VA na ‘njet’ van Groen.

  • Groen of N-VA, dat was de keuze waar het kartel Voor Gent voor stond. Burgemeester De Clercq stelde een basisnota op om te kijken wat N-VA en Groen van die tekst vonden. Daarin stond “een trendbreuk” met het huidige mobiliteitsbeleid van schepen Filip Watteeuw (Groen).
    • Groen kon zich moeilijk verzoenen met de nota en stuurde daarop een eigen nota naar Voor Gent. Daarin stonden heel wat overeenkomsten, maar het terugdraaien van het plan van Watteeuw was minder resoluut en hoogdringend voor Groen.
  • Maandagmiddag ondernamen Voor Gent en Groen een laatste poging om een akkoord te bereiken. De Clercq onderhandelde met colijsttrekker Hafsa El-Bazioui (Groen). Vooruit had Groen graag aan boord gehouden terwijl Open Vld naar N-VA lonkte.
  • Maar het gesprek sprong af, meldt de Gentse afdeling van Vooruit. Groen weigert om samen een bestuursakkoord te maken, is te horen bij de socialisten. De Clercq hakte daarop definitief de knoop door. Groen valt af en Voor Gent zal gesprekken met N-VA opstarten om tot een bestuursakkoord te komen.
  • Even daarvoor gaf Groen te kennen te willen blijven onderhandelen “voor een progressieve basisnota. Volgens El-Bazioui heeft Groen de nota niet geweigerd en waren er enkel opmerkingen. “Maar ik kreeg net de boodschap dat het gesprek gedaan is”, zegt ze nu. “Wij blijven open (voor nieuwe gesprekken, red.), mijn telefoon staat aan. Als de burgemeester een progressief bestuur op de been wil brengen, dan kan hij ons terugbellen”.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image