logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

De rustgevende kracht van games: hoe spelervaringen het mentale welzijn verbeteren

Key takeaways Veel gamers wenden zich nu tot “gezellige games” zoals Animal Crossing, Unpacking en Stardew Valley voor hun geestelijk welzijn. Deze spellen wijken af van traditionele game-ervaringen met ontspannende taken, charmante perso


  • Oct 22 2024
  • 1
  • 0 Views
De rustgevende kracht van games: hoe spelervaringen het mentale welzijn verbeteren

Key takeaways

  • Gezellige spellen zijn een alternatief voor traditionele spellen met ontspannende taken en meer creativiteit voor de speler.
  • De liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheid Mind Cymru benadrukt dat gezellig gamen kan dienen als een mechanisme om met geestelijke gezondheidsproblemen om te gaan en mogelijkheden biedt voor mindfulness.
  • Gamers verbeteren hun ervaringen met kleurrijke verlichting, geluidssystemen en themadecoraties, waardoor meeslepende omgevingen ontstaan.

Veel gamers wenden zich nu tot “gezellige games” zoals Animal Crossing, Unpacking en Stardew Valley voor hun geestelijk welzijn. Deze spellen wijken af van traditionele game-ervaringen met ontspannende taken, charmante personages en meer creativiteit voor spelers.

Mind Cymru, een liefdadigheidsinstelling op het gebied van geestelijke gezondheid, benadrukt dat gezellig gamen kan dienen als een copingmechanisme voor mensen met geestelijke gezondheidsproblemen en mogelijkheden biedt voor mindfulness.

Danii Wills, een 32-jarige moeder van vijf kinderen die kampt met angst, depressie en ADHD, deelt haar ervaring. In haar jeugd vond ze troost in rollenspellen zoals Pokémon Red en The Sims.

Het online contact met anderen via deze games bood een gevoel van gemeenschap en steun. Voor Danii werd gamen een essentiële levenslijn tijdens haar moeilijkste periodes. Gezellige games leggen de nadruk op alledaagse routines, het opbouwen van een gemeenschap of het oplossen van puzzels, in tegenstelling tot de strijd en competitie in andere genres.

De voordelen van gezellig gamen

De populariteit van gezellige games steeg tijdens de COVID-19 pandemie toen beroemdheden hun ervaringen deelden over het spelen van titels als Animal Crossing. Nintendo South Wales, een groep gewijd aan Nintendo-fans, organiseert maandelijkse evenementen waar leden een gevoel van saamhorigheid en steun vinden door middel van deze spellen.

Ben Ayling, een lid dat te maken heeft met schizofrenie en andere gezondheidsproblemen, beschrijft gamen als een ontsnapping aan zijn problemen. Hij benadrukt de toegankelijkheid van gezellige spelletjes, die minimale inspanning vereisen en toch aanzienlijke mentale voordelen bieden. Andere groepsleden zoals Lindsey Lawrence, die fibromyalgie heeft, vinden troost in games zoals Tetris in moeilijke tijden en benadrukken de emotionele troost die ze bieden.

Een gezellige spelgemeenschap creëren

Het online karakter van veel gezellige gamecommunity’s bevordert de onderlinge band. Zoe Phare, grafisch ontwerper en lid van een Facebook-groep gewijd aan gezellige games, vertelt hoe ze door zich bezig te houden met deze virtuele werelden haar overactieve geest onder controle krijgt en hersenloos scrollen voorkomt.

Simon Jones, hoofd beleid en campagnes voor Mind Cymru, erkent de waarde van gezellig gamen als een copingmechanisme en vorm van mindfulness, en erkent de verschillende voordelen ervan binnen de toolkits voor geestelijke gezondheid van individuen. Gezellige games zijn vaak goedkoper dan andere videogametitels en worden vaak ontwikkeld door kleinere studio’s. Ze kunnen worden gespeeld op verschillende platformen zoals Mind Cymru. Ze kunnen op verschillende platforms worden gespeeld, zoals desktops, laptops, Nintendo Switch en Xbox.

Een game-ervaring op maat

Gamers verbeteren hun ervaringen met kleurrijke verlichting, geluidssystemen en themadecoraties en creëren zo meeslepende omgevingen. Maar voor sommige spelers, zoals Danii, zorgt een eenvoudige opstelling met een deken, snacks en een koptelefoon voor de ultieme knusse game-ervaring.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image