logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Egypte staat onder economische druk bij uitvoering IMF-deal

Key takeaways President Abdel-Fattah El-Sisi erkende tijdens een recente conferentie in Caïro dat Egypte te maken heeft met uitdagende economische omstandigheden. Hij benadrukte dat de overeenkomst van 7,36 miljard euro van het land met het Internati


  • Oct 22 2024
  • 16
  • 4157 Views
Egypte staat onder economische druk bij uitvoering IMF-deal

Key takeaways

  • Egypte wordt geconfronteerd met uitdagende economische omstandigheden ondanks een overeenkomst van 7,36 miljard euro met het Internationaal Monetair Fonds.
  • De regering moet prioriteit geven aan het welzijn van haar burgers te midden van de economische druk veroorzaakt door het programma, en de overeenkomst herzien als het ondraaglijk wordt.
  • De delicate evenwichtsoefening van het land bestaat uit het nakomen van de fiscale verplichtingen aan internationale geldschieters en het verzachten van de gevolgen van de stijgende prijzen voor de bevolking.

President Abdel-Fattah El-Sisi erkende tijdens een recente conferentie in Caïro dat Egypte te maken heeft met uitdagende economische omstandigheden. Hij benadrukte dat de overeenkomst van 7,36 miljard euro van het land met het Internationaal Monetair Fonds wordt uitgevoerd te midden van “extreem moeilijke regionale, internationale en mondiale omstandigheden”.

De IMF-deal en de impact ervan

El-Sisi benadrukte het belang van de IMF deal en erkende dat de regering prioriteit moet geven aan het welzijn van haar burgers. Hij gaf aan dat als de economische druk veroorzaakt door het programma ondraaglijk wordt voor het Egyptische volk, een herziening van de overeenkomst met het IMF nodig zou zijn.

Investering en economische druk

Deze verklaring benadrukt de aanhoudende economische problemen waar Egypte mee kampt, ondanks een investeringsdeal van 32,2 miljard euro van de Verenigde Arabische Emiraten dat eerder dit jaar een reddingspakket van het IMF mogelijk maakte. De IMF-deal omvat bezuinigingen en prijsverhogingen voor gesubsidieerde goederen en diensten zoals elektriciteit en brood, wat leidde tot een lichte stijging van de inflatie tot 26,4 procent in september.

De delicate evenwichtsoefening van de regering

El-Sisi’s opmerkingen weerspiegelen de delicate evenwichtsoefening van de regering tussen het nakomen van haar fiscale verplichtingen aan internationale kredietverstrekkers en het verzachten van de gevolgen van de stijgende prijzen voor de bevolking. De Egyptische leider zinspeelde ook op de bezorgdheid over de wereldeconomie en noemde de vrees voor een recessie en de recente financiële verliezen van Egypte als gevolg van het verminderde verkeer door het Suezkanaal te midden van regionale spanningen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image