logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Procter & Gamble ziet omzet dalen door economische onzekerheid

Key takeaways Redenen voor omzetdaling Procter & Gamble (P&G) zag de kwartaalomzet voor de tweede achtereenvolgende periode onverwacht dalen, voornamelijk door een verminderde consumentenvraag naar haar producten in de Verenigde Staten en Chi


  • Oct 22 2024
  • 6
  • 4245 Views
Procter & Gamble ziet omzet dalen door economische onzekerheid

Key takeaways

  • P&G zag de kwartaalomzet dalen door een verminderde consumentenvraag in de VS en China. Het segment baby-, dames- en gezinsverzorging van het bedrijf zag de omzet met 2 procent dalen, terwijl het schoonheidssegment een daling van 5 procent liet zien.
  • Ondanks de uitdagingen handhaaft P&G haar prognose voor het hele jaar en plant nieuwe productlanceringen en innovaties.

Redenen voor omzetdaling

Procter & Gamble (P&G) zag de kwartaalomzet voor de tweede achtereenvolgende periode onverwacht dalen, voornamelijk door een verminderde consumentenvraag naar haar producten in de Verenigde Staten en China. Deze daling heeft geleid tot bezorgdheid onder beleggers en de CFO van het bedrijf, Andre Schulten, heeft hen verzekerd dat de loyaliteit van de consument sterk blijft. Ondanks deze verzekering bleef de aandelenkoers van P&G onveranderd na de aankondiging.

Invloed op omzetsegmenten

Analisten schrijven deze omzetdip toe aan de economische onzekerheid op de Amerikaanse markt, die bijna de helft van P&G’s totale omzet uitmaakt. Door de stijgende kosten zijn sommige consumenten overgestapt op afgeprijsde rivalen en huismerken, wat de omzetgroei van P&G in Noord-Amerika heeft beïnvloed. Het segment baby-, dames- en gezinsverzorging van het bedrijf, waaronder het populaire merk Pampers valt, zag de omzet tijdens het kwartaal met 2 procent dalen. Ook het schoonheidssegment, met daarin het Japanse huidverzorgingsmerk SK-II dat het moeilijk heeft, zag de omzet met 5 procent dalen.

Uitdagingen voor de markt

Beleggers en industrie-experts suggereren dat het consumentenvertrouwen, dat is verzwakt door de recente inflatie, een factor is die bijdraagt aan deze omzetdaling. P&G’s vertrouwen in prijsverhogingen als groeistrategie heeft ook gefaald, wat leidt tot zorgen over de toekomstige prestaties van het bedrijf. Ondanks deze uitdagingen handhaaft P&G zijn prognose voor het hele jaar en benadrukt het aankomende productlanceringen en innovaties als potentiële katalysatoren voor toekomstige groei.

Mondiale gevolgen en reactie van het bedrijf

De problemen van P&G worden nog verergerd door het zwakke vraagklimaat in China, dat een aanzienlijke invloed heeft op de internationale omzet van het bedrijf. De aanhoudende vastgoedcrisis en de stijgende jeugdwerkloosheid hebben geleid tot een daling van de consumentenbestedingen, die vooral P&G’s topmerk SK-II treft vanwege anti-Japanse sentimenten.

Toekomstplannen en optimisme

P&G erkent deze uitdagingen, maar blijft optimistisch over de vooruitzichten. Het bedrijf is van plan om in de tweede helft van het jaar nieuwe en verbeterde producten te lanceren, waarbij de nadruk ligt op het verjongen van belangrijke merken zoals Olay en het uitbreiden van de milieuvriendelijke wasmiddelenlijn Tide Evo. Deze initiatieven, in combinatie met een herlancering van Luvs luiers, zullen naar verwachting helpen om het segment babyverzorging van het bedrijf nieuw leven in te blazen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image