logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

BRICS-uitbreiding en wereldwijde economische verschuiving: 34 landen streven naar lidmaatschap

Key takeaways De interesse om toe te treden tot het BRICS-blok neemt toe naarmate de discussies over de-dollarisering aan kracht winnen. De Russische president Vladimir Poetin verklaarde dat meer dan 34 landen momenteel interesse tonen om deel te nem


  • Sep 19 2024
  • 0
  • 3094 Views
BRICS-uitbreiding en wereldwijde economische verschuiving: 34 landen streven naar lidmaatschap

Key takeaways

  • Meer dan 34 landen zijn geïnteresseerd in deelname aan BRICS-activiteiten.
  • Er wordt gesproken over een gezamenlijk betalingsmechanisme om de handel tussen BRICS-landen te vereenvoudigen en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen.
  • De BRICS Bridge, een supranationaal betalingsplatform, wil de dominantie van de Amerikaanse dollar ter discussie stellen en alternatieven bieden voor handelsbetalingen.

De interesse om toe te treden tot het BRICS-blok neemt toe naarmate de discussies over de-dollarisering aan kracht winnen. De Russische president Vladimir Poetin verklaarde dat meer dan 34 landen momenteel interesse tonen om deel te nemen aan BRICS-activiteiten. Hij benadrukte dat Rusland zich als huidige voorzitter inzet voor een soepele integratie van nieuwe lidstaten in de bestaande BRICS-kaders.

De besprekingen over een gezamenlijk betalingsmechanisme zijn een belangrijk aandachtspunt voor de komende topontmoetingen. Dit initiatief is bedoeld om de handel en economische uitwisselingen tussen BRICS-landen te vereenvoudigen en tegelijkertijd de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen. Viktoria Panova, hoofd van de Russische raad van deskundigen die toezicht houdt op het BRICS-voorzitterschap, benadrukte het belang van dit onderwerp voor alle lidstaten.

BRICS-uitbreiding en wereldwijde impact

Er is vooruitgang geboekt bij de ontwikkeling van de BRICS Bridge, een supranationaal betalingsplatform dat gebruik maakt van de nationale valuta van de lidstaten. Dit systeem is klaar om de dominantie van de Amerikaanse dollar uit te dagen en alternatieven te bieden voor handelsbetalingen, wat vooral gunstig is voor ontwikkelingslanden. Experts voorspellen dat de BRICS Bridge, indien succesvol geïmplementeerd, een significante wereldwijde impact zou kunnen hebben en de bestaande financiële orde zou kunnen verstoren.

De uitbreiding van BRICS heeft als doel het machtsevenwicht tussen G7-landen en opkomende economieën te verschuiven. Equip Editorial stelt dat terwijl de G7 momenteel een groter deel van het mondiale BBP in handen heeft, de BRICS-landen een snellere economische groei doormaken. De toevoeging van olieproducerende landen als Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Iran versterkt de invloed van BRICS op de wereldwijde energiemarkten nog verder.

Geopolitieke landschapsverschuiving

De groeiende aanwezigheid van BRICS verandert het geopolitieke landschap. De Catalaanse website 11Onze suggereert dat de vraag naar hervormingen binnen bestaande multilaterale instellingen, die momenteel worden gedomineerd door westerse belangen, toeneemt naarmate de mondiale machtsverdeling verschuift naar een evenwichtiger systeem.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image