logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Roeland Raes (Vlaams Belang) trekt zich terug na berichtgeving over negationisme

Woensdag bracht De Standaard naar buiten dat de veroordeelde Roeland Raes (Vlaams Belang) de 27e plek kreeg op de lokale lijst in Aalter. Hij trekt zich na de polemiek terug. Key Takeaways Wat voorafging: Raes werd in 2010 veroordeeld voor negationis


  • Sep 19 2024
  • 0
  • 2914 Views
Roeland Raes (Vlaams Belang) trekt zich terug na berichtgeving over negationisme

Woensdag bracht De Standaard naar buiten dat de veroordeelde Roeland Raes (Vlaams Belang) de 27e plek kreeg op de lokale lijst in Aalter. Hij trekt zich na de polemiek terug.

Key Takeaways

  • Roeland Raes trekt zich terug en staat straks niet meer op de Vlaams Belang-lijst in Aalter. Hij wilde zijn verleden achter zich laten, maar dat lukte niet.
  • Vlaams Belang herhaalt tegen negationisme te zijn.
  • Michael Freilich (N-VA) en Mieke Schauvliege (Groen) halen uit naar Vlaams Belang door het voorval.

Wat voorafging: Raes werd in 2010 veroordeeld voor negationisme, maar mocht als oprichter van het Vlaams Blok toch op de lijst staan. Lijsttrekker Paul Beheyt (Vlaams Belang) zag er geen probleem in en zette Raes “uit respect” op de lijst.

  • Raes deed in 2001 uitspraken waarbij hij de Holocaust minimaliseerde en twijfelde aan de echtheid van het dagboek van Anne Frank. De rechtbank achtte die uitspraken strafbaar.

In het nieuws: Na een dag vol klachten trekt Roeland Raes zich terug.

  • “Het is nooit mijn bedoeling geweest om de partij te schaden”, verklaart Raes in een bericht dat door de partijtop werd verspreid. “Ik heb het verleden achter mij willen laten, maar dat is duidelijk niet gelukt. Ik doe dan ook vrijwillig afstand van mijn plaats op de lijst”.
  • “Ik heb 23 jaar geleden uitspraken gedaan waar ik vandaag niet meer achtersta”, zegt Raes. “Ik hoopte dan ook dat ik dit hoofdstuk achter mij kon laten, maar blijkbaar is dat niet het geval”. Het belang van Aalter gaat voor, geeft hij aan. Roeland Raes wilde het Vlaams Belang-team in Aalter “op geen enkele manier stokken in de wielen steken door mijn verleden”.
  • Vanuit Vlaams Belang klinkt het nog dat de partij “zich verzet tegen elke vorm van negationisme en dat in het verleden ook steeds heeft gedaan”.

“Wees geen nuttige idioot”

Gevolgd: Ondertussen kwam er wel een oproep van N-VA-Kamerlid Michael Freilich.

  • De joodse ondernemer ­David Rosenberg had in Antwerpen voor Vlaams Belang gekozen. Dat werd door Freilich als een onverklaarbare actie gezien. “Door een veroordeeld Holocaustontkenner op de lijst te zetten, toont Vlaams Belang opnieuw haar ware gelaat”, haalde Freilich aan op X. “Trek toch uw conclusies. Stap uit het Vlaams Belang”, zo roept hij Rosenberg op.
    • “Wees niet de nuttige idioot. Ze gebruiken u voor de joodse stemmen, maar hebben duidelijk geen enkel respect voor de Joodse gemeenschap door zo iemand op de lijst te zetten”, beklemtoont Freilich.
  • Mieke Schauvliege (Groen), die in Aalter als lijsttrekker opkomt, had ook kwaad gereageerd. “We zijn veel gewoon van Vlaams Belang maar dit is werkelijk beneden alle peil. Dat Vlaams Belang-lijsttrekker Beheyt negationisme afdoet als ‘feitje’ is verschrikkelijk”, gaf ze aan.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image