logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Noorwegen bereikt mijlpaal: meer elektrische auto’s dan benzine-aangedreven voertuigen

Key takeaways Noorwegen heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: er rijden nu meer elektrische auto’s dan benzineauto’s op de wegen, meldt BBC. Met 2,8 miljoen geregistreerde personenauto’s telt Noorwegen 754.303 volledig elektrische


  • Sep 19 2024
  • 31
  • 2559 Views
Noorwegen bereikt mijlpaal: meer elektrische auto’s dan benzine-aangedreven voertuigen

Key takeaways

  • Noorwegen heeft meer elektrische auto’s dan benzineauto’s op de weg.
  • De stimuleringsmaatregelen van de overheid, gefinancierd door olie- en gasinkomsten, hebben bijgedragen aan de stijging van de verkoop van elektrische voertuigen.
  • Negen van de tien nieuwe auto’s die in Noorwegen verkocht worden, zijn nu elektrisch.

Noorwegen heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: er rijden nu meer elektrische auto’s dan benzineauto’s op de wegen, meldt BBC. Met 2,8 miljoen geregistreerde personenauto’s telt Noorwegen 754.303 volledig elektrische voertuigen tegenover 753.905 die op benzine rijden, volgens de Noorse Wegenfederatie. Deze prestatie komt op het moment dat het land met 5,5 miljoen inwoners ernaar streeft om als eerste ter wereld de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s tegen 2025 stop te zetten.

De stijging in de verkoop van elektrische voertuigen (EV) wordt toegeschreven aan stimuleringsmaatregelen van de overheid, grotendeels gefinancierd door de aanzienlijke olie- en gasinkomsten van Noorwegen. Een staatsinvesteringsfonds van meer dan 1,581 biljoen euro, vergaard uit de olievelden, dient als financieel vangnet voor de toekomst van het land. Dit heeft de regering in staat gesteld om aantrekkelijke stimuleringsmaatregelen aan te bieden aan automobilisten, waaronder vrijstelling van omzetbelasting voor kopers van elektrische auto’s.

Een vroege adoptie en ondersteuning

In het begin van de EV-revolutie werkten milieuactivisten zelfs samen met de bekende Noorse popgroep A-ha om het gebruik van deze voertuigen te promoten. Ondanks deze opmerkelijke prestatie zijn er nog steeds hindernissen te nemen. Terwijl dieselmodellen met bijna een miljoen het meest voorkomen, daalt hun verkoop snel. Uit cijfers van de industrie blijkt dat negen van de tien nieuwe auto’s die in Noorwegen worden verkocht nu elektrisch zijn.

Overheidsbeleid en infrastructuur

De steun van de overheid voor EV’s blijkt uit tal van beleidsmaatregelen. Gratis parkeren en tolvrijstellingen worden aangeboden aan EV-rijders. Bovendien is er overal in het land oplaadinfrastructuur beschikbaar, met alleen al in Oslo 2000 gratis opladers, waarmee tegemoet wordt gekomen aan een veelgehoorde zorg onder EV-eigenaars wereldwijd.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image