logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Gaat de Europese Centrale Bank volgende keer de rente ongewijzigd laten?

Key Takeaways De Europese Centrale Bank zou haar volgende renteverlaging moeten uitstellen tot december, aldus Peter Kazimir, lid van de Raad van Bestuur. Volgens Kazimir zijn er aanvullende gegevens nodig om mogelijke fouten in hun beleidsaanpassing


  • Sep 19 2024
  • 56
  • 3426 Views
Gaat de Europese Centrale Bank volgende keer de rente ongewijzigd laten?

Key Takeaways

  • De Europese Centrale Bank zou haar volgende renteverlaging moeten uitstellen tot december.
  • Er zijn aanvullende gegevens nodig om mogelijke fouten in de beleidsaanpassingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat deze in overeenstemming zijn met de inflatieprognoses.
  • De ECB moet de binnenkomende gegevens zorgvuldig beoordelen om een nieuwe verlaging te overwegen, omdat ze zich zorgen maakt over overhaaste actie.

De Europese Centrale Bank zou haar volgende renteverlaging moeten uitstellen tot december, aldus Peter Kazimir, lid van de Raad van Bestuur. Volgens Kazimir zijn er aanvullende gegevens nodig om mogelijke fouten in hun beleidsaanpassingen te voorkomen. Hij benadrukte dat er substantieel bewijs nodig is om een nieuwe verlaging in oktober te heroverwegen.

Kazimir uitte zijn bezorgdheid over de mogelijkheid van overhaaste actie, waarbij hij wees op de mogelijkheid dat eerdere verlagingen worden betreurd als de inflatie hoog blijft. Hij stelde dat de ECB binnenkomende gegevens zorgvuldig moet beoordelen om ervoor te zorgen dat deze overeenkomen met hun projecties.

Vorige renteverlagingen en inflatieverwachtingen

De ECB verlaagde de rente eerder voor de tweede keer in 2023 en voorspelde dat de inflatie zich uiteindelijk zou stabiliseren rond 2 procent tegen het einde van 2025.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image