logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Instagram zorgt voor nieuwe privacy-instellingen voor tieners na zorgen om online veiligheid

Key takeaways Nieuwe privacy-instellingen voor tienergebruikers Instagram implementeert nieuwe privacy-instellingen speciaal voor tienergebruikers, met als doel de blootstelling aan schadelijke inhoud te verminderen. Deze veranderingen komen op het m


  • Sep 19 2024
  • 32
  • 0 Views
Instagram zorgt voor nieuwe privacy-instellingen voor tieners na zorgen om online veiligheid

Key takeaways

  • Alle tieneraccounts worden standaard in de privémodus gezet, zodat berichten en tagging alleen mogelijk zijn voor goedgekeurde contactpersonen.
  • Strengere maatregelen voor het filteren van inhoud worden geïmplementeerd, waarbij beledigende taal in commentaren en privéberichten wordt geblokkeerd en automatische antwoorden worden verzonden in de slaapstand tussen 22.00 en 7.00 uur.
  • Ouders krijgen toegang tot tools waarmee ze de interacties van hun kinderen kunnen monitoren en hun app-gebruik kunnen controleren, waarbij gebruikers onder de 16 jaar toestemming van hun ouders nodig hebben om standaardinstellingen te wijzigen.

Nieuwe privacy-instellingen voor tienergebruikers

Instagram implementeert nieuwe privacy-instellingen speciaal voor tienergebruikers, met als doel de blootstelling aan schadelijke inhoud te verminderen. Deze veranderingen komen op het moment dat Meta, het moederbedrijf van Instagram, iets wil doen aan de groeiende bezorgdheid over online veiligheid voor jongeren.

Geavanceerde inhoudfiltering en ouderbetrokkenheid

Alle accounts van tieners zullen automatisch worden omgevormd tot tieneraccounts, die over verhoogde privacycontroles zullen beschikken. Deze accounts worden standaard in de privémodus gezet, zodat alleen berichten en tags van goedgekeurde contacten kunnen worden verstuurd.
Instagram zal ook strengere maatregelen voor het filteren van inhoud implementeren, waardoor beledigend taalgebruik in commentaren en privéberichten wordt geblokkeerd. Tienergebruikers krijgen meldingen die hen aanmoedigen om de verbinding te verbreken na 60 minuten dagelijks gebruik. Daarnaast zal er een slaapmodus worden geactiveerd tussen 22.00 en 7.00 uur, waardoor meldingen worden genegeerd. Chatberichten van anderen krijgen tijdens deze periode een automatisch antwoord.

Tijdlijn van implementatie en feedback van regelgevende instanties

Ouderlijke betrokkenheid is cruciaal bij deze nieuwe instellingen. Gebruikers jonger dan 16 hebben toestemming van hun ouders nodig om de standaardinstellingen te wijzigen, terwijl gebruikers van 16 en 17 de autonomie behouden om ze zonder ouderlijke toestemming uit te schakelen. Ouders krijgen ook toegang tot tools waarmee ze de interacties van hun kinderen kunnen monitoren en hun app-gebruik kunnen controleren.

Meta is van plan om deze veranderingen geleidelijk uit te rollen, te beginnen met de VS, het VK, Canada en Australië binnen 60 dagen, later dit jaar gevolgd door de Europese Unie. In de overige regio’s begint de implementatie in januari. Hoewel regelgevende instanties zoals Ofcom in het Verenigd Koninkrijk deze veranderingen erkennen als een positieve stap, benadrukken ze de noodzaak voor platforms om meer te doen om hun gebruikers te beschermen, met name kinderen, onder de aankomende Online Safety Act.

Meta’s reactie en toekomstige ontwikkelingen

Meta heeft te maken gehad met aanzienlijke juridische uitdagingen met betrekking tot de manier waarop het omgaat met de ervaringen van jongeren op zijn platforms. Critici beweren dat de technologie opzettelijk verslavend en schadelijk is, terwijl anderen vragen om meer transparantie met betrekking tot de algoritmen. Ian Russell, wiens dochter Molly overleed na het bekijken van online content over zelfmoord, depressie en angst, vraagt zich af waarom dergelijke maatregelen niet eerder zijn ingevoerd.

Meta beweert dat deze beperkingen bedoeld zijn om het ouderlijk toezicht te verbeteren en de veiligheid van tienergebruikers te waarborgen. Ze erkennen ook de mogelijkheid van leeftijdsvervalsing en verklaren dat ze technologie ontwikkelen om proactief accounts te identificeren die toebehoren aan tieners, ongeacht hun opgegeven leeftijd, met testen die begin volgend jaar in de VS beginnen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image