logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

ACM dreigt drie reisaanbieders met dwangsom om misleiding prijzen

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt drie aanbieders van pakketreizen een last onder dwangsom op omdat de prijzen voor consumenten tijdens het boeken verspringen. Hierdoor kunnen vakantiegangers hun reis niet boeken tegen

door: nieuws.nl

  • Jul 02 2024
  • 69
  • 3571 Views
ACM dreigt drie reisaanbieders met dwangsom om misleiding prijzen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt drie aanbieders van pakketreizen een last onder dwangsom op omdat de prijzen voor consumenten tijdens het boeken verspringen. Hierdoor kunnen vakantiegangers hun reis niet boeken tegen de eerder getoonde prijs en dit mag niet, stelt de marktwaakhond.

De ACM dwingt de aanbieders de prijzen goed te vermelden. Het is niet bekend om welke reisaanbieders het gaat.

“Mensen moeten prijzen van de verschillende aanbieders eenvoudig kunnen vergelijken. Dit kan alleen als de eerst getoonde prijs de prijs is waarvoor de reis ook daadwerkelijk geboekt kan worden”, zegt ACM-bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh. “Daarom waarschuwen wij consumenten die ‘last minute’ een vakantiereis willen boeken.”

De dreigende boetes komen voort uit een onderzoek naar prijsverspringingen en het juist vermelden van prijzen, inclusief verplichte bijkomende kosten zoals toeristenbelasting. In het begin 2022 aangekondigde onderzoek heeft de ACM twaalf aanbieders van pakketreizen gecontroleerd, die bijna allemaal de verplichte bijkomende kosten onjuist vermeldden. De toezichthouder ziet wel dat reisaanbieders de verplichte bijkomende kosten nu correct vermelden.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites