logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Bloomberg: X krijgt waarschuwing Brussel om laks modereren

BRUSSEL (ANP) - Het socialemediaplatform X van Elon Musk kan een formele waarschuwing tegemoetzien van Brussel, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf zou naar de smaak van Europese toezichthouders onvoldoende optreden tegen

door: nieuws.nl

  • Jul 04 2024
  • 35
  • 3269 Views
Bloomberg: X krijgt waarschuwing Brussel om laks modereren

Het socialemediaplatform X van Elon Musk kan een formele waarschuwing tegemoetzien van Brussel, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf zou naar de smaak van Europese toezichthouders onvoldoende optreden tegen desinformatie, haatberichten en ander ongewenst materiaal.

De stap wordt waarschijnlijk voor het zomerreces van de EU aangekondigd, aldus de bronnen. Mocht X dan niet de nodige veranderingen doorvoeren om tegemoet te komen aan de eisen van de Europese Commissie, dan zou de waakhond een boete kunnen opleggen.

Het platform kreeg al meermaals waarschuwingen uit Brussel sinds Musk, zelfverklaard voorvechter van het onbegrensde vrije woord, het bedrijf overnam. De Europese regels schrijven voor dat platforms als X, Instagram, TikTok en Facebook hun gebruikers moeten beschermen tegen bijvoorbeeld nepnieuws, terroristisch materiaal en onlinehaat.

In december ging Brussel een stap verder met de aankondiging “met voorrang” onderzoek te doen naar het platform. De commissie wilde onder meer nagaan of bepaalde waarschuwingen van X bij dubieuze tweets, wel goed werken.

Een woordvoerder van de commissie laat aan Bloomberg weten dat de procedure tegen X nog gaande is en dat er geen tijdslimieten zijn voor een volgende stap. X reageerde tegenover het persbureau niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites