logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Reuters: Nvidia in beeld bij Franse toezichthouder om dominantie

BRUSSEL (ANP) - De Franse mededingingsautoriteit bereidt een aanklacht voor tegen Nvidia om vermeende concurrentiebeperkende praktijken. Dat stelt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het zou de eerste handhaver zijn die optreedt tegen 's were

door: nieuws.nl

  • Jul 01 2024
  • 36
  • 4463 Views
Reuters: Nvidia in beeld bij Franse toezichthouder om dominantie

De Franse mededingingsautoriteit bereidt een aanklacht voor tegen Nvidia om vermeende concurrentiebeperkende praktijken. Dat stelt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het zou de eerste handhaver zijn die optreedt tegen ’s werelds meest waardevolle chipmaker.

De Franse bezwaren, in de vorm van een zogeheten mededeling van punten van bezwaar, zouden volgen op invallen in september vorig jaar, die volgens de bronnen van Reuters gericht waren op Nvidia. Nvidia maakt chips die gebruikt worden voor kunstmatige intelligentie (AI) en zag de vraag daarnaar flink stijgen sinds de komst van AI-applicatie ChatGPT. Hierdoor trok Nvidia ook de aandacht van toezichthouders.

De Franse toezichthouder heeft andere partijen ondervraagd over de belangrijke positie van Nvidia, het prijsbeleid, het chiptekort en de invloed op de prijzen. De kantoorinvallen waren bedoeld om meer informatie te verzamelen over mogelijk misbruik van de dominante marktpositie van het bedrijf.

Nvidia en de Franse concurrentiewaakhond wilden tegenover Reuters niet reageren. Boetes voor het overtreden van de Franse antitrustwetgeving kunnen oplopen tot 10 procent van de jaarlijkse omzet van een bedrijf.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites