logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Besi maakt koerssprong op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beurskoersen op het Damrak gingen woensdag over een breed front omhoog, geholpen door winsten op de Amerikaanse effectenmarkten. Chipbedrijf Besi viel op bij de hoofdfondsen met een winst van 7,4 procent. Dit had te maken met een

door: nieuws.nl

  • Jul 03 2024
  • 63
  • 2658 Views
Besi maakt koerssprong op groen Damrak

De beurskoersen op het Damrak gingen woensdag over een breed front omhoog, geholpen door winsten op de Amerikaanse effectenmarkten. Chipbedrijf Besi viel op bij de hoofdfondsen met een winst van 7,4 procent. Dit had te maken met een forse verhoging van het koersdoel door de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley.

De AEX, de index van de 25 meest verhandelde aandelen in Amsterdam, eindigde met een winst van 0,7 procent op 931,09 punten. De MidKap steeg 0,8 procent tot 871,71 punten. Ook op de overige grote Europese aandelenmarkten zat de stemming er goed in. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1,4 procent omhoog.

Naast Besi, deed ook branchegenoot ASML goede zaken met een koerswinst van 2,1 procent. Ook dit had te maken met een gunstig rapport over het bedrijf van een zakenbank. Chiptoeleverancier ASMI ging woensdag aanvankelijk bijna 4 procent omhoog na een koopadvies van investeringsbank Stifel, maar eindigde toch 0,7 procent lager.

Muziekbedrijf Universal Music Group (UMG) was de grootste daler in de AEX met een verlies van 1,4 procent. Een dag eerder eindigde UMG juist bovenaan bij de hoofdfondsen.

In Brussel dook Bpost 6,5 procent omlaag, na een forse winstwaarschuwing. Het Belgische bedrijf worstelt onder meer met tegenvallende prestaties bij de logistieke activiteiten in de Verenigde Staten. Volgens Bpost kan de bedrijfswinst dit jaar wel een derde lager uitvallen dan vorig jaar. In Amsterdam werd PostNL bij de kleinere fondsen mee omlaag getrokken met een koersverlies van 1,4 procent.

Verder kreeg het beurssentiment woensdag steun van opmerkingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell over de inflatie op het forum van de Europese Centrale Bank (ECB) in het Portugese Sintra. Volgens Powell wordt vooruitgang geboekt met het terugdringen van de inflatie, maar heeft de Federal Reserve wel meer informatie nodig voordat de rente verlaagd kan worden. Die opmerkingen worden door beleggers gezien als teken dat de Fed later dit jaar begint met het verlagen van de rente.

Op de valutamarkt was de euro 1,0806 dollar waard. De olieprijzen kwamen nauwelijks in beweging. Zo stond de prijs van een vat Amerikaanse olie praktisch onveranderd op 82,80 dollar. Brentolie werd een fractie duurder op 86,28 dollar per vat.

. Chiptoeleverancier ASMI ging woensdag aanvankelijk bijna 4 procent omhoog na een koopadvies van investeringsbank Stifel, maar eindigde toch 0,7 procent lager.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites