logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Nederlandse chipbedrijven vragen kabinet om extra steun

ALMERE (ANP) - De Nederlandse chipbedrijven roepen het Nederlandse kabinet op om komende jaren 100 miljoen tot 150 miljoen euro te investeren in de chipsector. "Nederland heeft een unieke positie, als klein land met een sterke chipsector. Het zou jam

door: nieuws.nl

  • Jul 04 2024
  • 64
  • 4237 Views
Nederlandse chipbedrijven vragen kabinet om extra steun

De Nederlandse chipbedrijven roepen het Nederlandse kabinet op om komende jaren 100 miljoen tot 150 miljoen euro te investeren in de chipsector. “Nederland heeft een unieke positie, als klein land met een sterke chipsector. Het zou jammer zijn als we die niet verder laten groeien”, heeft financieel topman Paul Verhagen van chipbedrijf ASMI uit Almere gezegd tegen BNR Nieuwsradio.

Zijn bedrijf heeft het voorstel gedaan samen met een reeks andere chipbedrijven, waaronder ASML en NXP. Ze verwijzen naar de Europese chipverordening. Eerder was afgesproken dat elk land in Europa daaraan zou bijdragen, dus ook Nederland.

“Eigenlijk was ronde vier van het Nationaal Groeifonds ervoor bedoeld, maar die is weggevallen”, stelt Verhagen tegen de radiozender. Maar daar wil de chipsector het niet bij laten zitten, vandaar de oproep. “We willen het initiatief toch voortzetten.”

Chipmachinefabrikant ASML waarschuwde eerder al dat het bedrijf wilde uitbreiden, maar dat Nederland voor ASML mogelijk te klein zou worden. Dat pleidooi kreeg gehoor in Den Haag. Eerder dit jaar werd bekend dat er samen met de regio Eindhoven 2,5 miljard euro gestoken zou worden in verbeteringen van het ondernemingsklimaat voor de microchipsector.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites