logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Europese waterstofbedrijven protesteren tegen Chinese subsidies

BRUSSEL (ANP) - Grote Europese waterstofbedrijven willen dat zij op het eigen continent vaker de voorkeur krijgen boven flink gesubsidieerde Chinese ondernemingen. Twintig fabrikanten waaronder het Duitse Siemens Energy vinden dat er sprake is van ee

door: nieuws.nl

  • Jul 01 2024
  • 34
  • 4025 Views
Europese waterstofbedrijven protesteren tegen Chinese subsidies

Grote Europese waterstofbedrijven willen dat zij op het eigen continent vaker de voorkeur krijgen boven flink gesubsidieerde Chinese ondernemingen. Twintig fabrikanten waaronder het Duitse Siemens Energy vinden dat er sprake is van een oneerlijk speelveld, schrijven zij in een brief aan Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

“Het Europese marktleiderschap wordt acuut bedreigd. De tijd is rijp voor een herziening van het Europese handels-, concurrentie- en industriebeleid”, staat in de brief, die in handen is van de Britse zakenkrant Financial Times.

Met het subsidiëren van ondernemingen van eigen bodem probeert China ook in andere sectoren Europese bedrijven weg te concurreren. In ieder geval op het gebied van elektrische auto’s vindt Brussel dat oneerlijke concurrentie, zo werd vorige maand duidelijk. Als er aan die praktijk niets verandert, komen er vanaf 4 juli Europese heffingen van tussen de 17 en 38 procent op Chinese automerken.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites