logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Geld

BKR: ‘Afname betalingsachterstanden laat voorzichtige stabilisatie zien’

De dalende trend van de bij Stichting BKR geregistreerde consumptieve kredieten zet door, de afname van het aantal personen met een betalingsachterstand lijkt zich te stabiliseren. Dit blijkt uit de Kredietbarometer, een statistisch rapport van de BK


  • Oct 23 2024
  • 31
  • 4242 Views
BKR: ‘Afname betalingsachterstanden laat voorzichtige stabilisatie zien’

De dalende trend van de bij Stichting BKR geregistreerde consumptieve kredieten zet door, de afname van het aantal personen met een betalingsachterstand lijkt zich te stabiliseren.

Dit blijkt uit de Kredietbarometer, een statistisch rapport van de BKR. Eind september 2024 hadden ruim 7.388.000 Nederlanders een consumptief krediet, in september 2019, waren dit nog circa 9.075.000 Nederlanders. Dit is een afname van ruim 65,7% in 2019 naar 50,9% in 2024. Hiermee zet de dalende trend door. Kijkend naar kredietsoort, is een constante daling te zien bij doorlopend krediet. Bij aflopend krediet is na een periode van afname, sinds vorig jaar (na maart 2023) weer een lichte stijging waar te nemen.

Betalingsachterstand

Bij het aantal personen met een betalingsachterstand op hun krediet is na lange tijd van daling een voorzichtige stabilisatie zichtbaar. Met circa 429.000 personen in september 2019 (3,11% van de totale bevolking), 315.000 in maart 2024 (2,17%) en een ruime 312.000 personen eind september 2024 (2,15%). Peter van den Bosch, bestuursvoorzitter van de BKR: “We zien dat de dalende trend van de consumptieve kredieten zich doorzet, tegelijkertijd zien we ook een beginnende stabilisatie van de afname van het aantal betalingsachterstanden. Dit is na jaren van daling van het aantal betalingsachterstanden, een ontwikkeling die we nauwgezet in de gaten moeten houden. Om het herstelvermogen van consumenten in kaart te brengen, zijn kredieten met een betalingsachterstand over een periode van vier jaar gevolgd. De analyse laat zien aan dat slechts een derde van de consumenten binnen een jaar de betalingsachterstand oplost. Na vier jaar is het bijna de helft (45%) van de consumenten nog niet gelukt hun betalingsachterstand op te lossen. Het bespreekbaar maken van betalingsachterstanden op kredieten binnen de eerste zes maanden na het ontstaan, voordat ze leiden tot problematische schulden, en het tijdig bieden van passende hulp zijn essentieel om de vicieuze cirkel van schuld te doorbreken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image