logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Geld

ING verstrekt 250 miljoen euro aan Nationaal Warmtefonds

Na eerdere financieringen in 2021 en 2023 verstrekt ING opnieuw een miljoenenbedrag aan het Nationaal Warmtefonds. Het gaat ditmaal om een bedrag van 250 miljoen euro. Hiermee wil ING de verduurzaming van woningen voor zo veel mogelijk woningbezitter


  • Sep 26 2024
  • 33
  • 3613 Views
ING verstrekt 250 miljoen euro aan Nationaal Warmtefonds

Na eerdere financieringen in 2021 en 2023 verstrekt ING opnieuw een miljoenenbedrag aan het Nationaal Warmtefonds. Het gaat ditmaal om een bedrag van 250 miljoen euro. Hiermee wil ING de verduurzaming van woningen voor zo veel mogelijk woningbezitters financieel haalbaar maken.

Het Nationaal Warmtefonds verstrekt leningen tegen gunstige voorwaarden voor het energiezuiniger maken van woningen en gebouwen. In 2023 verstrekte het fonds leningen aan meer dan 20.000 huishoudens voor energiebesparende maatregelen, een stijging van 30% ten opzichte van 2022. Behalve aan particuliere woningeigenaren leende Nationaal Warmtefonds aan VvE’s en scholen. Het verstrekte bedrag had in 2023 een totaalwaarde van 267 miljoen euro. Naar verwachting zal het aantal huishoudens dat in 2024 geholpen kan worden nog verder stijgen.

Meer dan de helft van de verstrekte ‘Energiebespaarleningen’ aan particuliere huiseigenaren kende een rente van 0%, die beschikbaar wordt gesteld voor huiseigenaren met een gezinsinkomen tot 60.000 euro.

Populairste maatregelen

De populairste maatregelen voor particuliere woningeigenaren bestonden afgelopen jaar uit de installatie van zonnepanelen, hoogrendementsbeglazing, warmtepompen, isolerende deuren en dakisolatie. Het gemiddelde leenbedrag voor huiseigenaren met een rentedragende lening was in 2023 circa 12.000 euro. Woningeigenaren met een renteloze lening leenden gemiddeld bijna 11.000 euro. Voor VvE’s bestonden de populairste maatregelen uit installatie van hoogrendementsbeglazing, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie en vloerisolatie. Het gemiddelde leenbedrag per appartement was circa 18.000 euro.

500 miljoen euro aan financiering

De financiering van ING van 250 miljoen euro komt bovenop eerdere financieringen van 200 miljoen euro in 2023 en 50 miljoen euro in 2021. Laurens de Vos, directeur Business Banking bij ING in Nederland: “Als ING willen we een bijdrage leveren aan de verantwoorde en betaalbare verduurzaming van vastgoed in Nederland. Daarom zijn we trots dat we als een van de grootste financiers van het fonds met inmiddels 500 miljoen euro aan ter beschikking gestelde financiering, een forse stap vooruit in de verduurzaming van woningen mogelijk maken.”

Ernst Jan Boers, bestuursvoorzitter van Nationaal Warmtefonds: “Met de nieuwe financiering van ING kunnen we 20.000 huishoudens helpen bij het energiezuinig maken van hun woning en kunnen we ons nog meer richten op doelgroepen die nu niet of lastig in aanmerking komen voor financiering van het energiezuinig maken van hun woning. Het nemen van energiebesparende maatregelen helpt ook om minder afhankelijk te worden van de ontwikkeling van energieprijzen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image