logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

NAVO opent marinekommandocentrum in Duitsland om Russische invasie in Oekraïne tegen te gaan

Key takeaways In Duitsland is maandag een nieuw commandocentrum van de NAVO voor de marine opgericht om de defensiecapaciteit in het Oostzeegebied te verbeteren te midden van de aanhoudende invasie van Rusland in Oekraïne. De Commander Task Force Bal


  • Oct 22 2024
  • 13
  • 4321 Views
NAVO opent marinekommandocentrum in Duitsland om Russische invasie in Oekraïne tegen te gaan

Key takeaways

  • Een nieuw NAVO marinecommandocentrum is opgericht in Rostock, Duitsland.
  • Het centrum zal verantwoordelijk zijn voor het leiden van marineoperaties in vredestijd, crises en oorlog.
  • 12 NAVO-landen, waaronder Finland en Zweden, zullen personeel huisvesten in het commandocentrum.

In Duitsland is maandag een nieuw commandocentrum van de NAVO voor de marine opgericht om de defensiecapaciteit in het Oostzeegebied te verbeteren te midden van de aanhoudende invasie van Rusland in Oekraïne. De Commander Task Force Baltic, gevestigd in de havenstad Rostock, zal onder leiding van een Duitse admiraal verantwoordelijk zijn voor het aansturen van marineoperaties tijdens vredestijd, crises en oorlog. Dit initiatief benadrukt het toegenomen belang van de regio in het licht van de acties van Rusland.

Het centrum zal personeel uit 12 NAVO-landen huisvesten, waaronder de onlangs toegetreden leden Finland en Zweden. De belangrijkste doelstellingen zijn het coördineren van marineactiviteiten in de Oostzee en de NAVO te voorzien van een continu maritiem situationeel bewustzijnssysteem. De Duitse defensie benadrukt het belang van dit commando voor het behoud van stabiliteit en veiligheid in de regio.

Betrokken hoofdrolspelers

De Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius, benadrukte het belang van het centrum in het licht van de Russische agressie en merkte op dat het dient als een cruciaal afschrikmiddel tegen verdere conflicten. Hij onderstreepte de noodzaak om de NAVO-partners op de oostflank te ondersteunen en te verdedigen tegen verschillende vormen van Russische agressie, waaronder cyberaanvallen en hybride oorlogvoeringstactieken.

In het nieuwe commandocentrum werken 180 mensen uit landen als Groot-Brittannië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Polen en Zweden. Deze multinationale samenwerking toont een verenigd front tegen potentiële dreigingen in het Oostzeegebied.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image